Basketbol Yıldızlar Türkiye Yarı Finalleri, 24-27 Mart tarihlerinde Yozgat'ta gerçekleştirilecek. Organizasyona, Yıldız Kız ve Yıldız Erkek kategorilerinde toplam 16 takım katılacak.

200 Sporcu Mücadele Edecek

Toplam 200 sporcunun katılacağı yarı final müsabakalarına Adana, Ankara, Erzincan, Giresun, Kahramanmaraş, Kayseri, K.K.T.C., Ordu ve Tokat illerinden öğrenciler katılacak. Organizasyon, Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen genç yetenekleri bir araya getirecek.

Erkekler Grup Müsabakaları

Erkekler A Grubunda K.K.T.C. Levent Koleji, Kayseri Özel Erciyes Koleji Ortaokulu, Ankara Özel Arı Ortaokulu ve Özel Kahramanmaraş Doğa Koleji Ortaokulu yer alıyor. Erkekler B Grubunda ise Ted Ankara Koleji Vakfı Özel Ortaokulu, Giresun Özel Yavuz Ortaokulu, Ordu Hamdullah Suphi Tanrıöver Ortaokulu ve Adana Başkent Üniversitesi Özel Başkent Ortaokulu mücadele edecek.

Kızlar Grup Müsabakaları

Kızlar A Grubunda Erzincan Ortaokulu, Ted Ankara Koleji Vakfı Özel Ortaokulu, Tokat Fevzi Çakmak Ortaokulu ve Kayseri Vali Sabahattin Çakmak Ortaokulu bulunuyor. Kızlar B Grubunda ise K.K.T.C. Levent Koleji, Adana Genç İş İnsanları Derneği Ortaokulu, Ankara Özel Arı Ortaokulu ve Giresun Züfer Mustafa Eriş Ortaokulu yarışacak.

Turnuva boyunca Yozgat'taki spor tesislerinde gerçekleştirilecek müsabakalar, Türkiye basketbolunun gelecek vadeden genç yıldızlarını ortaya çıkarmayı hedefliyor. Organizasyonun final aşamasına çıkacak takımlar belirlenecek.

Kaynak: Haber Merkezi