Yozgat Belediyesi’nin 2025 yılı Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 7 Ekim Salı günü saat 14.00’te Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı.
Belediye Başkanı Kazım Arslan başkanlığında gerçekleşen toplantıya meclis üyeleri tam kadro katıldı.
Yeni Hizmet Araçları Belediye Envanterine Katıldı
Toplantının öne çıkan gündemlerinden biri, cenaze aracı ve yüksek merdivenli itfaiye aracı alımı oldu. Belediye, bu iki yeni aracın alınmasıyla birlikte şehirdeki acil durum ve sosyal hizmetlerin daha etkin yürütülmesini hedefliyor.
Cenaze aracı, şehir içi ve kırsal mahallelerde hizmet kalitesini artırırken, yüksek merdivenli itfaiye aracının da yangın ve kurtarma operasyonlarında büyük kolaylık sağlayacağı ifade edildi.

Yönetmelik ve Proje Kararları Görüşüldü
Toplantıda Zabıta Emir ve Yasaklar Yönetmeliği’ne madde eklenmesi teklifi görüşülerek kabul edildi. Yeni düzenlemenin, şehir düzenini koruma ve denetim süreçlerinde belediye ekiplerine daha geniş bir yetki alanı kazandırması bekleniyor.
Bunun yanı sıra İçme Suyu Yeniden İkmal Projesi Denetim Bedeli’nin belediye paylarından karşılanması konusu da gündeme geldi.
Meclis üyeleri, projenin mali sürdürülebilirliği açısından bu kararın şehir yararına olacağı yönünde birleşti.

Cephe Yenileme ve İmar Düzenlemeleri Onaylandı
Ekim ayı oturumunda kabul edilen bir diğer önemli madde ise Lise Caddesi ve Şehzade Caddesi Cephe ve Tabela Yenileme Projesi oldu. Proje kapsamında cadde üzerindeki binaların dış cepheleri modernize edilecek, tabela düzenlemeleriyle şehir estetiği güçlendirilecek.
Ayrıca imar tadilatları da toplantının önemli gündemlerinden biriydi. Görüşülen imar düzenlemelerinin, yeni yapılaşma alanlarında planlı şehirleşmeye katkı sağlayacağı belirtildi.

Hasar Bedelleri Sulh Yolu ile Çözülecek
Mecliste, belediye ile vatandaşlar arasında oluşan hasar bedellerinin sulh yolu ile çözülmesi yönündeki madde de görüşülerek kabul edildi.
Bu kararın hem belediye hem de vatandaşlar için daha hızlı ve adil bir çözüm yolu sunacağı ifade edildi.



