Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Okul Sporları kapsamında düzenlenen müsabakalarda ilimizi temsil eden iki öğrencinin Türkiye Şampiyonası'na katılma hakkı kazandığını duyurdu. Sporcular, bilek güreşi ve taekwondo branşlarında bölge dereceleri elde etti.

İki Sporcu Türkiye Finallerine Yükseldi

Yozgat'ta düzenlenen Okul Sporları Bilek Güreşi Grup Yarışmaları'nda Kınalı Hasan Ortaokulu öğrencisi Yiğit Celil Şahin, hem sağ hem de sol kolda yarıştı. Şahin, her iki kolda da Bölge 2.'si olarak büyük bir başarıya imza attı.

Biri Bilek Güreşinde Biri Taekwondoda Yozgat’tan Yükselen Büyük Başarı Hikayesi (3)

Taekwondoda Altın Madalya Yozgat'ın

Giresun'da gerçekleştirilen Yıldızlar Taekwondo Müsabakaları'nda ise Yerköy Atatürk İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Hira Nur Çıtak, tüm rakiplerini geride bıraktı. Çıtak, altın madalya kazanarak Bölge Şampiyonu unvanını elde etti.

Her iki sporcu da aldıkları bu derecelerle, Türkiye genelinde yapılacak olan Okul Sporları Türkiye Şampiyonası'nda ilimizi temsil etmeye hak kazandı. Müsabakaların tarihi ve yeri ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Biri Bilek Güreşinde Biri Taekwondoda Yozgat’tan Yükselen Büyük Başarı Hikayesi (2)

Öğretmen ve Öğrenciler Tebrik Edildi

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü konuya ilişkin yaptığı açıklamada, başarılı öğrencileri ve onlara rehberlik eden antrenör öğretmenleri tebrik etti.

Müdürlük, "Öğrencilerimizi ve onlara rehberlik eden öğretmenlerimiz Şeyma Bahar Akdeniz ile Ahmet Gün’ü tebrik ediyor, Türkiye Şampiyonası’nda başarılar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü