4 Ağustos’ta “Graywolf” isimli teknesiyle Yalova’dan denize açılan iş insanı ve yat tasarımcısı Halit Yukay’dan bir daha haber alınamadı. 5 Ağustos’ta, Balıkesir Erdek açıklarında denizde tekne parçaları görüldü. Yapılan aramalarda, parçalanan teknenin Halit Yukay’a ait olduğu kesinleşti.

Suçlamalar: Yük Gemisi Kaptanı Tutuklandı

Kriminal incelemede, tekneyle yük gemisinin çarpıştığı kesinleşti.

Yukay’ın teknesine çarptığı öne sürülen 92 metrelik “Arel 7” isimli kuru yük gemisinin kaptanı Cemal Tokatlıoğlu, önce adli kontrolle serbest bırakıldı ancak savcılığın itirazı üzerine tutuklandı. Geminin ön kısmındaki sürtme izleri ile teknedeki boya kalıntılarının eşleştiği, kriminal raporla doğrulandı.

Son Konuşma: "Her Şey Kontrol Altında"

Kıvanç Tatlıtuğ, arkadaşıyla yaptığı son konuşmada her şeyin normal olduğunu belirtti.

Halit Yukay’ın son konuştuğu kişi ünlü oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ oldu. Tatlıtuğ ifadesinde, 4 Ağustos’ta 17.09’da yaptığı telefon görüşmesinde Yukay’ın, “Her şey kontrol altında, hava güzel, merak etme” dediğini aktardı. Bu görüşmeden sonra Yukay’dan bir daha haber alınamadı.

Cansız Bedenine 68 Metre Derinlikte Ulaşıldı

19 gün süren arama sonunda acı haber geldi.

Sahil Güvenlik ve Deniz Kuvvetleri ekiplerinin ortak çalışması sonucu, 23 Ağustos’ta Halit Yukay’ın cansız bedeni 68 metre derinlikte bulundu. Deniz altındaki kuvvetli rüzgar ve dalga nedeniyle çıkarma çalışmaları gecikti. Vücudunun tekne enkazının yakınında olduğu belirtildi.

Muhabir: Haber Merkezi