Yozgat İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Hakkı Yurtlu, il genelinde faaliyet gösteren derneklere yönelik önemli bir hatırlatmada bulunarak, yıllık beyanname verme süresinin Nisan ayı sonunda dolacağını söyledi. Yurtlu, Beyanname vermeyen dernek yöneticilerine 11 bin 977 TL idari para cezası uygulanacağını aktardı.
Son günü beklemeyin
İl Müdürü Yurtlu, “Derneklerin gelir-gider durumları ve faaliyet bilgilerini içeren dernek beyannamesinin her yıl nisan ayının sonuna kadar verilmesi zorunludur. Bu süreç, 5253 Sayılı Dernekler Kanunu’nun 19. maddesi ve Dernekler Yönetmeliği’nin 83. maddesi gereğince yürütülmektedir. Yoğunluk yaşanmaması adına işlemlerin son gün beklenmeden tamamlanması önem arz etmektedir.”
11 bin 977 TL ceza uygulanacak
Yurtlu, DERBİS sistemine yapılacak girişlerde yaşanabilecek gecikmelerin önüne geçmek için erken hareket edilmesi gerektiğini aktardı. Yurtlu beyannamelerin zamanında sunulmaması halinde dernek başkanları hakkında 2025 yılı itibariyle 11 bin 977 TL tutarında idari para cezası uygulanacağının altını çizdi.
Bilgilendirme SMS ve e-posta ile yapıldı
Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürlüğü’nün 2025 yılı başından itibaren dernek yöneticilerine SMS ve e-posta yoluyla bilgilendirme yaptığına değinen Yurtlu, “Mağduriyet yaşanmaması için tüm dernek yöneticilerini, DERBİS üzerinden 2024 yılı beyannamelerini 30 Nisan mesai bitimine kadar eksiksiz şekilde bildirmeye davet ediyoruz” dedi.
Yurtlu, sistemsel sorunlarla karşılaşmamak ve cezai yaptırıma maruz kalmamak adına derneklerin işlemlerini mümkün olan en kısa sürede tamamlamalarının faydalı olacağını sözlerine ekledi.
SALİH AKGÜL

Bu Bir İlandır