Bakan Kurum’un açıklamasına göre, bu hafta 9 ilde toplam 45 bin 909 konutun hak sahipleri belirlenecek. Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yuva demek, umut demek, gelecek demek. Bu hafta 9 şehrimizde daha kura heyecanını yaşayacağız. 45 bin 909 konutumuzun daha hak sahiplerini belirleyerek mutluluğa ortak olacağız” ifadelerini kullandı.

3 Haftada 75 Bini Aşkın Konutun Kurası Tamamlandı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen proje kapsamında kura süreci 29 Aralık 2025’te başlamıştı. Bugüne kadar aralarında Adıyaman, Van, Mardin, Erzurum, Malatya ve Erzincan’ın da bulunduğu 23 ilde 75 bin 356 konutun kura çekimi tamamlandı. Son olarak Erzincan’da bin 760 konutun hak sahipleri belirlendi.

Gün Gün Kura Takvimi

Açıklanan programa göre;

Büyük Heyecan Yaşanıyor

Türkiye genelinde dar ve orta gelirli vatandaşların ev sahibi olmasını amaçlayan proje, yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Yetkililer, kura çekimlerinin şeffaflıkla sürdürüldüğünü ve sürecin planlanan takvim doğrultusunda devam edeceğini belirtti.

Muhabir: Salih Akgül