Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın üniversite öğrencisi topluluklarını destekleme vizyonunun bir parçası olan ÜNİDES programına proje sunan üniversitelilerin katıldığı bu kamp, gençlerin sadece finansal destek almakla kalmayıp, projelerini başarıyla yönetebilecek yetkinliklere sahip olmasını amaçladı. Kamp, proje ekipleri arasındaki iş birliğini güçlendirmek, yeni fikirlerin doğmasını sağlamak ve Yozgat'taki üniversite gençliğinden oluşan güçlü bir iletişim ağı kurmayı hedefledi.

Yeni İş Birlikleri Kuruldu
Kampın en önemli çıktılarından biri, farklı öğrenci topluluklarından gelen gençler arasında kurulan iş birlikleri oldu. Daha önce birbirini tanımayan ya da farklı alanlarda çalışan ekipler, kamptaki ortak görevler ve beyin fırtınası seansları sayesinde ortak projelere imza atma kararı aldı. Bu durum, Yozgat Bozok Üniversitesi'ndeki öğrenci faaliyetlerinin çeşitliliğini ve kalitesini artırması hedeflendi.
Yozgat Gençlik Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Gençlerimizin sadece fikir üretmesi değil, ürettikleri fikirleri başarıyla hayata geçirmesi bizim için önceliklidir. ÜNİDES programının yanı sıra düzenlediğimiz bu gelişim kampı ile gençlerimizi geleceğin proje liderleri olarak yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Üniversitemiz ve Genç Ofisimiz arasındaki bu güçlü iş birliği sayesinde Yozgat gençliği, ulusal düzeyde ses getirecek projelere imza atmaya devam edecektir," ifadelerine yer verildi.






