Adana'nın Kozan ilçesinde otomobille askeri aracın çarpışması sonucu ağır yaralanan ve yaklaşık bir aydır tedavi gördüğü hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Muharrem Efendi Dündar son yolculuğuna uğurlandı.
Adana’nın Kozan ilçesinde trafik kazasında kaldırıldığı hastanede 28 gün sonra şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Muharrem Efendi Dündar’ı anne Sultan ve eşi Kübra asker selamıyla uğurladı.
Yaşam mücadelesini kaybetti
Adana-Kozan karayolu Mansurlu kavşağında 9 Nisan’da otomobil ile askeri aracın çarpıştığı kazada Jandarma Astsubay Çavuş Burak Şahin (27) ve Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Avan (28) şehit düştü. Yaralı askerler Muharrem Efendi Dündar, Fuat Bolat ve İsmail Akcin ise Kozan Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Jandarma Uzman Çavuş Muharrem Efendi Dündar, bugün sabah saatlerinde yoğun bakıma alındığı Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
İlk tören Adana’da yapıldı
Şehit Dündar için Adana İl Jandarma Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Dündar’ın naaşı cenaze aracıyla tören alanına getirildi. Türk bayrağına sarılı şehidin naaşı, silah arkadaşlarının omuzlarında tören alanına konuldu.
Bu sırada şehit yakınlarını askerler teskin etmeye çalıştı. Saygı duruşuyla başlayan törende Adana İl Müftü Yardımcısı Mekki Solmaz, şehit Muharrem Efendi Dündar için dua okudu. Duanın ardından şehidin annesi Sultan Dündar ve eşi Kübra Dündar, şehidin tabutuna sarılarak öptü. Baba Mustafa Dündar ise gözyaşı döktü.
Gözyaşları sel oldu
Adana İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törenin ardından helikopterle Yerköy’e getirilen 27 yaşındaki Şehit Uzman Çavuş Dündar için ikindi namazını müteakip Molla Hüsrev Camisinde cenaze töreni düzenlendi.
Törende, şehidin yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.
İl Müftüsü Ali Gülden tarafından kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı Yerköy şehitliğine defnedildi.
Yerköy’de düzenlenen törene şehidin yakınları, İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil, Yozgat Valisi Ziya Polat, Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Zafer Koç, Sahil Güvenlik Akademi Başkanı Tuğgeneral Murat Bulut, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgüt yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Aileye teslim
İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil, Ay Yıldızlı Al Bayrağı ve şehidin fotoğrafını babası Mustafa Dündar'a, Vali Ziya Polat ise şehidin tabutu üzerine örtülen bayrağı eşi Kübra Dündar'a teslim etti.
Taziye ziyareti
Yozgat Valisi Ziya Polat, Kırşehir Valisi İbrahim Akın, J.Gen.Kom.Yrd Korg. Halis Zafer Koç, J. ve Sahil Güv Akademi Bşk.Tuğg Murat Bulut, Adana/Kozan'da görev esnasında geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olan J. Uzm. Çvş Muharrem Efendi Dündar'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi