AK Parti Seçim İşleri Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, tarım ve ormancılık alanında son 18 yılda 2 milyar 415 milyon lira destek verildiğini belirterek, Yozgat çiftçisinin her alanda desteklendiğini söyledi.
DESTEKLER ARTTI
AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat’ın tarım ve orman yatırımlarında payına düşeni aldığını belirterek, tarımsal yatırımlara desteklerin devam edeceğini kaydetti.
AK Parti’nin her zaman çiftçinin ve üreticinin yanında olduğunun altını çizen Milletvekili Başer, son 18 yılda uygulanan projeler ve sağlanan desteklerle, ülkenin çok güçlü bir tarım orman sektörüne kavuştuğunu dile getirdi.
Tarımsal desteklerin artırılması, lisanslı depoculuk, sözleşmeli tarım ve ormanlık alanlara gelir getirici ürünlerin ekimi konusunda çalışmalar yaptıklarına değinen Milletvekili Başer, tarımsal üretimin artırılmasının hedeflendiğini ifade etti.
SORUNLARA YAKIN TAKİP
Milletvekili Başer, “Bitkisel üretim %12 oranında arttı. 2002’de 2 milyon 549 bin 568 ton olarak üretim 2020’de 2 milyon 747 bin 198 tona çıktı.
Büyükbaş Hayvan varlığımız %44 oranında arttı. 2002’de 176 bin 547 olan büyükbaş hayvan sayısı 2020’de 254 bin 30 oldu.
2002’de 286 bin 442 olan küçükbaş Hayvan varlığımız %45 oranında artarak 2020’de 414 bin 23’e yükseldi. 18 yıllık dönem içerisinde 2 milyar 415 milyon lira Tarımsal Destek Ödemesi yaptık. Süt Ünitesi ve Hayvan Hastanesi ve Hayvan Borsasıyla tarım ve Hayvancılığımız daha bir ivme kazanacaktır” dedi.
Yozgat’ın konumu itibariyle tarım ve hayvancılık açısından büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Milletvekili Başer, çiftçilerin ve besicilerin sorunlarını yakından takip ettiklerini vurguladı.
TARIMA CAN SUYU
AK Parti Yozgat Milletvekili Başer, il genelinde devam eden gölet ve barajların tamamlanması ile bazı bölgelerde sulu tarıma geçileceğini belirterek “Sulu tarımın da üretimi daha da artıracağını söyledi.
Milletvekili Başer, AK Parti İktidarları döneminde bir damla su kaynağının dahi değerlendirilerek gölete ya da baraja dönüştürüldüğünü ifade etti.
Yozgat’ın iklim bakımından kurak bir iklime sahip olduğunu belirten Milletvekili Başer, “Gölet ve kapalı devre sulama inşaatlarımızın tamamlanması ile birlikte bölgemizde sulu tarım alanları daha da çoğalacaktır. Bu da il genelinde hem ürün çeşitliliğinin artırılmasına hem de daha kaliteli ve rekoltesi yüksek ürün elde etmemizi sağlayacaktır” diye konuştu. REŞİT ÜNAL

Editör: Haber Merkezi