Elektrikçiler Odası Başkanı Hüseyin Güven ve Marangozlar Odası Başkanı Şevki Taşdelen, Yozgat İl Millî Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak'ı makamında ziyaret ederek sektör ve eğitim iş birliği üzerine istişarelerde bulundular.
Öğrencilerin Mesleki Gelişim Süreçleri Ele Alındı
Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, çıraklık eğitimi kapsamında bulunan öğrencilerin mesleki gelişim süreçleri ele alındı.
Oda başkanları Hüseyin Güven ve Şevki Taşdelen esnafın, gençlerin nitelikli iş gücü olarak yetişmesindeki rolünü ve bu süreçlere sağlayabilecekleri katkıları detaylıca aktardılar.
Sektörlerinin ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman açığının kapatılmasında mesleki ve teknik eğitimin kritik önem taşıdığını vurgulayan Başkanlar Güven ve Taşdelen, bu eğitimin sahada, gerçek iş ortamlarında verilmesinin önemine dikkat çektiler.
Başkanılar esnafın, çıraklık eğitimi faaliyetlerine maddi ve manevi desteklerinin artarak devam edeceğini vurguladılar.
“Oda Başkanlarımız ve Esnafımızın İş Birliği Çok Önemli”
İl Millî Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, oda başkanlarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, mesleki eğitimin hem öğrencilerin kariyer gelişimi hem de ülke ekonomisi için hayati bir öneme sahip olduğunun altını çizdi.
İl Müdürü Altınkaynak, “Mesleki eğitim, gençlerimizi doğrudan iş hayatına hazırlayan en önemli eğitimdir. Bu eğitimin sağlam temeller üzerine kurulmasında, sahayı en iyi bilen siz değerli oda başkanlarımız ve esnafımızın iş birliği çok önemlidir” diye konuştu.
Odalarla kurulan güçlü iş birliğinin, öğrencilerin geleceğe daha donanımlı ve güvenle adım atmaları için büyük bir kazanım olduğunu belirten Altınkaynak, bu tür iş birliklerinin sürekli hale getirilmesi için her türlü desteği vereceklerini kaydetti.




