Bakanlığın 17 Şubat 2026 tarihli listesine göre, Onur Market şubelerinde kasap reyonunda satışa sunulan kırmızı et köftede kanatlı eti ve taşlık bulunduğu belirlendi. Tespit edilen durum kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

55 İşletmede Gıda Hilesi Tespit Edildi

Yayımlanan listede toplam 55 işletmenin yer aldığı ve yalnızca köfte değil, sucuk, kavurma, bal ve zeytinyağı gibi ürünlerde de taklit ve tağşiş yapıldığı ortaya kondu.

Sucuk ve Kavurma Ürünlerinde Dikkat Çeken Detaylar

Denetimler kapsamında 8 farklı sucuk markasında mekanik ayrılmış kanatlı eti ve gıda boyası kullanımı tespit edildi. Bazı kavurma ürünlerinde ise sakatat kullanıldığı raporlandı.

Şirketten Açıklama Geldi

Konuya ilişkin açıklama yapan Onur Market yetkilileri, uygunsuzluk tespit edilen ürünün şirketin merkez üretim tesislerinde hazırlanmadığını belirtti. Ürünün Eyüpsultan şubesindeki kasap reyonunda hazırlandığını ifade eden yetkililer, ilgili personel hakkında gerekli işlemlerin başlatıldığını duyurdu.

Kaynak: Haber Merkezi