Sarıkaya’da hafta sonu yaşanan tarla yangınlarının nedeni belli oldu. Aynı köyde yaşayan N.S. (59), husumetlisinin tarlalarını ateşe verirken, ifadesinde pişmanlık duymadığını söylediği öğrenildi.
Sarıkaya’da husumetlisinin tarlasını yakan şahıs, 100 dönüm ekili alan küle dönmesine neden oldu.
Yozgat'ta meydana gelen yangınların çıkış nedeni belli oldu, olayın şüphelisi yakalanarak yargıya teslim edildi.
Edinilen bilgiye göre 28 Haziran sabahı N.S. (59), husumetli olduğu kişinin, Hasan köyü, Sivri köyü, Akbucak köyü ve Çavuş köyündeki ekili arazilerini ateşe verdi. Yaklaşık 100 dönüm alan yanarken ekinde ziyan oldu. N.S. Sarıkaya İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışma sonucunda yakalandı. N.S.'nin jandarmada alınan ifadesinde pişman olmadığını söylediği öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
JANDARMA KONTROL ETTİ
Jandarma ekipleri, yangın sonrası doğadaki canlılar kontrol edildi.
Yozgat’ta meydana gelen yangınların ardından Jandarma ekipleri sahada incelemelerde bulundu.
Sorgun ve Sarıkaya Akbucak Köyü mevkiilerinde meydana gelen ekili buğday tarlası yangının ardından Yozgat İl Jandarma Komutanlığı Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi (HAYDİ), Sorgun ve Sarıkaya İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri incelemelerde bulundu. Yapılan kontrollerde, yangından zarar görmüş veya bakıma muhtaç herhangi bir evcil ya da yaban hayvanına rastlanmadı.
Jandarma ekipleri "Yozgat İl Jandarma Komutanlığı olarak doğanın ve hayvanların korunmasına yönelik faaliyetlerimize kararlılıkla devam edilmektedir" açıklamasını paylaştı. İHA