10 Ekim 2026'da kamuoyuna yansıyan bilgilere göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının koordinasyonunda yürütülen soruşturma kapsamında Antalya'daki bir iş yerinde arama yapıldı. Aramada 1 milyar 541 milyon 395 bin lira tutarında para ele geçirildiği açıklandı.
Bu adrese ilişkin bilginin, soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Hakkı Doğan'ın ifadesinde yer aldığı bildirildi. Aramanın ardından paranın kaynağı, gerçekliği ve dosyadaki iddialarla bağlantısı hakkında inceleme başlatıldı.
Ele geçirilen tutar, soruşturmanın mali boyutunu yeniden gündeme taşıdı. Ancak bulunan paranın miktarı tek başına suçun oluştuğunu göstermiyor. Paranın nereden geldiği, hangi amaçla tutulduğu ve olası suçlarla bağlantısının bulunup bulunmadığı adli incelemelerle belirlenmeye çalışılıyor.
İstanbul'da ele geçirilen dövizlerin miktarı neydi?
Soruşturmanın önceki aşamasında İstanbul'un Sarıyer ilçesindeki bir otoparkta bulunan iki araçta 16 milyon 440 bin euro ile 700 bin dolar ele geçirildiği bildirildi. Söz konusu dövizlerin açıklanan Türk lirası karşılığının yaklaşık 934 milyon lira olduğu aktarıldı.
Bu paralarla Antalya'da bulunan nakit tutar birlikte değerlendirildiğinde, soruşturma kapsamında açıklanan toplam miktar 2 milyar 475 milyon 395 bin liraya ulaştı. Bu toplam, farklı para birimlerindeki tutarların açıklanan Türk lirası karşılıkları üzerinden hesaplandı.
Ele geçirilen dövizlerin bir bölümünün sahte olabileceğine ilişkin bilgilerin ardından ayrıca inceleme başlatıldığı bildirildi. Bu nedenle açıklanan nominal toplam ile paraların gerçekliği ve nihai hukuki değerlendirmesi birbirinden ayrı tutulmalı.
Operasyonlar hangi illerde yürütüldü?
Soruşturmanın genişletilen aşamasında 6 Ekim 2026'da Ankara merkezli beş ilde eş zamanlı operasyon düzenlendiği açıklandı. Operasyonlarda 10 şüphelinin yakalandığı, bunlardan sekizinin tutuklandığı bildirildi. Daha önce tutuklanan Hakkı Doğan da dahil edildiğinde dosyada tutuklu şüpheli sayısının dokuz olduğu aktarıldı.
Şüpheliler hakkındaki adli işlemler, kişilerin dosyadaki konumlarına ve elde edilen delillere göre yürütülüyor. Soruşturmanın ilerleyen aşamalarında yeni ifadeler, mali kayıtlar ve diğer delillerin incelenmesi bekleniyor.
Ele geçirilen paraların kaynağı belli oldu mu?
Kamuoyuna yansıyan bilgilerde paraların kaynağı ve suçla bağlantısının araştırıldığı belirtiliyor. Bu nedenle ele geçirilen tutarın tamamının belirli bir suçtan elde edildiği sonucuna varmak için soruşturmanın sonuçlarını beklemek gerekiyor.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü dosyada, para hareketleri ve şüphelilerin olası bağlantıları inceleniyor. Ele geçirilen dövizlerin gerçekliği konusunda da araştırma yapıldığı bildirildi. Adli sürecin sonunda ortaya çıkacak bulgular, dosyadaki iddiaların hukuki açıdan değerlendirilmesinde belirleyici olacak.





