Yozgat Hakimiyet Gazetesi, Babalar Günü dolayısıyla Yozgatlı vatandaşlara mikrofon uzattı. Vatandaşlar, hem babalarına seslenirken hem de evlatlara önemli tavsiyelerde bulundu. Yapılan röportajlarda, baba sevgisinin ve saygısının önemi bir kez daha gözler önüne serildi.
"Hayattayken Kıymetini Bilsinler"
Mikrofona konuşan Elvan Emrah Ersin, babaların değerinin ancak kaybedildikten sonra anlaşıldığını belirtti.
Ersin, "Babalar gününü kutluyorum. Hayattayken kıymetini bilsinler. Yoksa iş işten geçiyor yani" ifadelerini kullandı.
Solmaz Kuyumculuk sahibi Hasan Solmaz ise hem hayatta olan babaları hem de vefat eden babaları andı.
Solmaz, "Tüm babaların babalar günü kutluyorum. Kendi babam hayatta değil, babamı da rahmetle anıyorum buradan. Bütün babalarının babalar günü kutlu olsun. Herkesin evlatlarına Allah hayırlı babalar nasip etsin. Hayırlı evlatlar nasip etsin" dedi.
Solmaz, evlatlara seslenerek, "Evlatlar da babaların kıymetini bilsin. Şimdiki babaların belki sözünü dinleyen evlatlarımız yok ama dinlemelerini tavsiye ederim. Baba çünkü bulunmaz bir nimettir. Baba çınardır. Babaların yeri asla doldurulmaz" şeklinde konuştu.

"Arkanızda Kocaman Bir Dağ Var"
Mahmut Emin Yeşil, babasını 2021 yılında kaybettiğini belirterek duygusal anlar yaşadı.
Yeşil, "Bütün babaların babalar günü kutlu olsun. Bütün buradan yetim arkadaşlarım adına bugünü kutluyorum, ben de yetimim. 2021 yılında babam vefat etti. Buradan bütün babaların babalar gününü kutluyorum. Çocuklar için çok büyük bir nimet. Onlara çok iyi bakın" dedi. Evlatlara seslenen Yeşil, "Babanızın kıymetini bilin. Arkanızda kocaman bir dağ var. O dağı devirmemeye çalışın" ifadelerini kullandı.
Adem İbiş de "Tüm babaların babalarımızın günü kutlu olsun. Babalarımız değerlidir. Kıymetini bilelim babalarımızın. Babalarımız bir tanedir" dedi.
"Babaların İşi Zor"
Mehmet Karaca, babalara sağlıklı ve mutlu bir yıl dilerken, evlatların sorumluluklarına dikkat çekti.
Karaca, "Babalara sağlıklı, mutlu, bir yıl diliyorum. Umarım babalarına sahip çıksınlar. Sevsinler babalarına, saygı göstersinler. Babalara fazla yük olmasınlar. Yani babaların işi zor gerçekten Türkiye'de bu şartlarda. Yani evlatlar da, çocuklar da bu konuda babalarına biraz yardımcı olsunlar yani diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Tayfun Karaca ise kısa bir mesajla tüm babaların Babalar Günü'nü kutladı.
Gaffar Mutlu ise gençlere seslenerek, "Gençlere büyüklerine karşı saygı ve sevgili olmasını istiyoruz yani. Tabii daha saygılı sevgili anne babalarına karşı daha dürüst yani onlara karşı saygı sevgi olmasını istiyorum yani" dedi.

"365 Gün Baba" Vurgusu
Röportajda mesaj vererek açıklama yapan Nizam Demir ise Babalar Günü kutlamalarına farklı bir noktayı öne çıkartarak açıklamalarda bulundu.
Demir, "Ben öyle şeylere karşıyım. Diyorum ki: 364 gün babalar yok, baba yok. 365 gün ne var? Babalar günü. Böyle bir şey yok. Yahudi adeti. Babanın olduğu her gün aslında babalar günü. Baba 365 gün baba. Anne 365 gün anne. Eş 365 gün eş. Sevgili 365 gün sevgili. O zaman her gün babalar günü. Aynen, her gün babalar günü. Allah babalarımızın duasını almayı nasip etsin herkese" ifadelerini kullandı.
Yozgat Hakimiyet Gazetesi olarak gerçekleştirdiğimiz sokak röportajı, babaların toplumdaki yerini ve aile bağlarının önemini bir kez daha gözler önüne serdi.