Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde yaşayan Sümeyye Çetin, engelli bir buzağı için borulardan takma bacak yaparak sosyal medyada büyük ilgi gördü. Çetin, yurtdışından gelen mesajlara bile cevap veriyor.
Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesine bağlı Uzakçay köyünde yaşayan Türk Dili ve Edebiyatı mezunu Sümeyye Çetin, doğuştan engelli bir buzağı için yaptığı takma bacaklarla sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Çetin'in buzağı ile çektiği selfie fotoğrafı, ülke genelinde ve yurtdışından büyük ilgi gördü.
"Boruları Kendi Kendine Çıkarıyor"
Erken doğum sebebiyle bacaklarında engel oluşan ve yürüme güçlüğü çeken buzağıyı fark eden Çetin ailesi, hayvanın hareket edebilmesi için borulardan takma bacaklar yapmaya karar verdi. Sümeyye Çetin, boruların üç kişi ile zorlukla takıldığını belirterek, buzağının güçlü ve inatçı bir yapısı olduğunu ve yapılan destekleri kendi kendine çıkardığını ifade etti.
"Yurtdışından Mesajlara Cevap Veriyorum"
Sosyal medyada 'hayatkoydee66' kullanıcı adı ile paylaşımlar yapan Sümeyye Çetin, buzağının borularla olan fotoğrafının geniş kitlelere ulaştığını söyledi. Çetin, "Buzağının borular ile olan fotoğrafı o kadar geniş kitlelere yayıldı ki yurtdışından mesaj atan insanlara cevap verebilmek için, çeviri uygulamaları ya da yapay zekadan destek alıyorum. Ne sormuşlar ona göre cevap verebileyim diye" ifadelerini kullandı.
Hikaye Sosyal Medyada Büyük İlgi Gördü
29 yaşındaki Çetin, üniversite eğitiminin ardından köyde ailesi ile birlikte hayvancılık yapmaya devam ediyor. Ailesine günlük işlerde de destek olduğunu dile getiren Sümeyye Çetin, köy hayatının kendisine doğallığı, sadeliği ve huzuru öğrettiğini belirtti.
Çetin, " Toprakla iç içe olmak, hayvanlarla ilgilenmek ve emeğin karşılığını görmek benim için çok kıymetli. Bu hayatın zorlukları olduğu kadar, çok özel ve güzel yanları da var. Ben de bu güzellikleri yaşamayı ve paylaşmayı seviyorum" şeklinde konuştu.