Bir daha sıkıntı yaşamamak adına çalışmalar yaptıklarını dile getiren Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan arayışların ilerleyen günlerde de devam edeceğini söyledi.

"Bir Daha Sıkıntı Yaşanmaması İçin Çalışıyoruz"

Konu hakkında açıklama yapan Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, su temininde kalıcı çözümler üretmek için çalıştıklarını söyledi. Başkan Arslan, "Biz işimize gücümüze bakıyor, inşallah bir daha sıkıntı yaşamama adına gereken çalışmaları yapıyor, yeni kaynak arayışlarına devam ediyoruz" dedi. Tamamlanan isale hattı projesinin detaylarını paylaşan Arslan, "Daha önce akıp giden bir dereyi daha 600 metrelik bir isale hattı ile arıtma tesisine dün itibariyle bağladık. Suyumuz cazibe ile arıtma tesisine akmaya başladı" ifadelerini kullandı.

Debinin Artması Bekleniyor

Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, yeni hattın yağışlarla birlikte su debisinin artacağını öngördüklerini belirtti. Arslan, "Yağışlarla birlikte inşallah debisi daha da artacak" diye konuştu. Yozgat Belediyesi, son dönemde artan nüfus ve kuraklık riskine karşı su kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve mevcut altyapının iyileştirilmesi yönünde çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda yeni arama çalışmalarının ilerleyen günlerde de devam edeceği öğrenildi.

Kaynak: Yozgat Belediyesi