Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş’un ev sahipliğinde düzenlenen iftar yemeğine iştirak etti. TBMM Tören Salonu’nda gerçekleştirilen programa Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile birlikte çok sayıda üniversite rektörü katılım gösterdi.
“Milli İradenin Merkezinde Rektörlerle Buluşmaktan Memnuniyet Duyuyoruz”
Programda bir konuşma gerçekleştiren TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, milli iradenin merkezi ve Türkiye demokrasisinin kalbi olan Meclis’te rektörlerle bir iftar programında buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Üniversitelerin son yıllardaki gelişimini yakından takip ettiklerini ifade eden Kurtulmuş, gelecek dönemde çok daha güçlü atılımlar yapılabilmesinin Türkiye'nin geleceği açısından hayati önem taşıdığını vurguladı.
Yükseköğretimde uluslararasılaşma, eğitim kalitesinin artırılması ve üniversitelerin toplumla daha güçlü bağlar kurması gerekliliğinin altını çizen Kurtulmuş, üniversitelerin ülkenin geleceğinin şekillenmesinde kilit rol oynadığını belirtti.
Bölgesel Gelişmeler ve Üniversitelere Çağrı
TBMM Başkanı Kurtulmuş konuşmasında, Gazze ve İran’daki çatışmalara da değinerek masum sivillerin hayatını kaybetmesini eleştirdi ve bölgede savaş ve istikrarsızlık istemediklerini kaydetti. Ortadoğu’da “böl, parçala, yönet” anlayışının hâlâ sürdüğünü ifade eden Kurtulmuş, Türkiye’nin diplomasi ve barıştan yana tutumunu kararlılıkla sürdüreceğini aktardı.
‘Terörsüz Türkiye’ hedefi doğrultusunda başlatılan süreçte toplumsal birlik ve dayanışmanın önemine vurgu yapan Kurtulmuş, üniversitelerden de bu sürece bilimsel çalışmalar ve farkındalık faaliyetleriyle destek beklediklerini sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, YÖK Başkanı Erol Özvar ve programa katılan rektörlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, üst düzey bu buluşmada üniversitesini temsil etmenin memnuniyetini yaşadı.




