Yozgat'ın Yerköy ilçesine bağlı Beserek köyünde yaşayan 83 yaşındaki Fethiye Mertcan'ın yaşadığı mağduriyet karşısında Yozgat İl Jandarma Komutanlığı duyarsız kalmadı. Eşini yaklaşık 5 yıl önce kaybeden, çocukları farklı şehirlerde yaşayan ve köyde tek başına hayat mücadelesi veren Fethiye ninenin, her yağışta çatısı akan ve yaşam şartları oldukça zorlaşan evinde yardım talebinde bulunduğu öğrenildi.

Yozgat Jandarmasından Vefa Yağmuru! 83 Yaşındaki Çınarın Yanında Oldular (1)

Jandarma Ekipleri Harekete Geçti

Durumun öğrenilmesinin ardından Yozgat İl Jandarma Komutanlığı personeli harekete geçerek Fethiye nineyi ziyaret etti. Yaşlı vatandaşın ihtiyaçları yerinde tespit edilirken yaşam koşullarının iyileştirilmesi amacıyla gerekli destek ve yardım faaliyetleri başlatıldı.

Vatandaşların huzur ve güvenliği için gece gündüz görev yapan Jandarma Teşkilatı yalnızca asayiş ve güvenlik hizmetleriyle değil, sosyal sorumluluk anlayışıyla da toplumun her kesiminin yanında olmaya devam ediyor.

Yozgat Jandarmasından Vefa Yağmuru! 83 Yaşındaki Çınarın Yanında Oldular (3)

Devletin Şefkat Eli Ulaştırılıyor

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, büyüklerin yalnız bırakılmadığı vurgulandı. Açıklamada "İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her zaman yanında olmaya ve devletimizin şefkat elini ulaştırmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi.

Yozgat Jandarmasından Vefa Yağmuru! 83 Yaşındaki Çınarın Yanında Oldular (2)

Yapılan açıklamanın devamında ise bu tür sosyal sorumluluk faaliyetlerinin önümüzdeki dönemde de artarak devam edeceğini belirtildi.

Kaynak: Yozgat İl Jandarma Komutanlığı