Yozgat’ta yaz aylarının son günlerinde yangın tehlikesi bir kez daha kendisini gösterdi. Osmanpaşa Köyü’nde anız, bağ ve bahçe alanında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.
Yangını gören vatandaşların durumu fark ederek ilgili ekiplerden yardım istemesi üzerine bölgeye ekipler yönlendirildi. Yangına kısa sürede müdahale edilirken, alevlerin çevrede bulunan tarım arazilerine ve diğer alanlara yayılmasının önüne geçildi.
Anız ve Tarım Alanlarında Yangın Paniği
Osmanpaşa Köyü’nde çıkan yangının anız alanının yanı sıra bağ ve bahçe bölümünde de etkili olduğu öğrenildi. Özellikle kuru ot, anız ve bitki örtüsünün bulunduğu alanlarda yangının hızlı ilerleme ihtimali nedeniyle ekipler bölgede yoğun çalışma gerçekleştirdi.
Yapılan müdahalelerin ardından yangın kontrol altına alındı. Yangının tamamen söndürülmesinin ardından bölgede yeniden alevlenme ihtimaline karşı kontrollerin sürdürüldüğü belirtildi.
Yangının Çıkış Nedeni Araştırılıyor
Yangının çıkış nedeni henüz netlik kazanmazken, olayla ilgili inceleme yapılması bekleniyor.
Özellikle yaz aylarında sıcak ve kuru hava koşulları nedeniyle anız, bağ ve bahçe alanlarında çıkan yangınlar kısa sürede geniş alanlara yayılabiliyor. Bu nedenle vatandaşların tarım arazileri ve kırsal bölgelerde yangın riskine karşı daha dikkatli olması önem taşıyor.
Osmanpaşa Köyü’nde ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alınan yangında, ilk belirlemelere göre en büyük riskin alevlerin çevredeki tarım alanlarına ve yerleşim bölgelerine sıçraması olduğu değerlendirildi.
Yangının ne kadar alanda etkili olduğu ve herhangi bir maddi zarar meydana gelip gelmediğinin yapılacak incelemelerin ardından netleşmesi bekleniyor.
Yangınlara Karşı Dikkat Çağrısı
Yetkililer, özellikle anız ve kuru otların bulunduğu alanlarda yangın riskinin yüksek olduğuna dikkat çekiyor. Kırsal bölgelerde ateş yakılmaması, izmarit ve benzeri yanıcı maddelerin çevreye atılmaması ve herhangi bir yangın görülmesi halinde vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bilgi verilmesi büyük önem taşıyor.
Osmanpaşa Köyü’nde yaşanan yangının kontrol altına alınmasıyla birlikte bölgede ekiplerin çalışmaları devam ederken, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için incelemelerin sürdürüleceği öğrenildi.




