Yozgat’ta kış aylarında sofraların vazgeçilmez geleneksel lezzetlerin hazırlığı Salı Pazarı’na büyük bir hareket getirdi. Soğuk günler öncesinde ev yapımı salça menemen ve konserve stoklarını tamamlamak isteyen şehir sakinleri pazarın yolunu tuttu. Biber ve domateslerin süslediği tezgahlar renkli görüntülere sahne olurken, pazardaki alışveriş yoğunluğu satıcıların da işlerini açtı.

Yozgat Salı Pazarı’nda Kışlık Telaşı Tezgahlarda Salça Ve Menemen Hareketliliği (2) Kopya

Salçalık ve Konservelik Domatesler Kapışıldı

Kışlık erzak listelerinin ilk sırasında yer alan salçalık domatesler pazarda en çok rağbet gören ürünler arasında yerini aldı. Kendi salçasını yapmak ya da kavanoz konservesi hazırlamak isteyen vatandaşlar bütçelerine ve ihtiyaçlarına uygun sebzeleri seçebilmek için tezgahlar arasında mekik dokudu. Yaz lezzetlerini kış aylarına taşımak isteyen aileler domates alımlarını kilolarca yaparak toplu alışverişe yöneldi.

Yozgat Salı Pazarı’nda Kışlık Telaşı Tezgahlarda Salça Ve Menemen Hareketliliği (3) Kopya

Menemenlik Biber İhale Gibi Satıldı

Salçalık domatesin yanı sıra kahvaltıların ve pratik yemeklerin vazgeçilmezi olan kışlık menemen harçları için de biber satışları tavan yaptı. Domates ve biberin tezgahlarda yan yana oluşturduğu renk cümbüşü Yozgat’ta geleneklerin yaşatıldığını bir kez daha kanıtladı. Vatandaşlar sadece günlük mutfak masrafları için değil, önlerindeki uzun kış mevsimini rahat geçirmek adına pazar torbalarını doldurdu.

Yozgat Salı Pazarı’nda Kışlık Telaşı Tezgahlarda Salça Ve Menemen Hareketliliği (4)

Toplu Alışveriş Pazarcı Esnafını Sevindirdi

Günlük satışların ötesine geçen toplu sebze alımları Salı Pazarı esnafının kasasını doldurdu. Müşterilerin kilo yerine kasalarla alışveriş yapması satış hacmini belirgin şekilde artırırken pazarcılar yaşanan hareketlilikten oldukça memnun kaldı. Kışlık hazırlık telaşının önümüzdeki haftalarda da devam etmesi ve pazar pazarındaki canlılığın bir süre daha sürmesi bekleniyor.

Yozgat Salı Pazarı’nda Kışlık Telaşı Tezgahlarda Salça Ve Menemen Hareketliliği (5)

Muhabir: Sevgi Ay