Son yıllarda özellikle genç nesiller tarafından sıkça tercih edilen ekler, Alman pastası, makaron ve soğuk baklava gibi yeni nesil ve modern tatlı çeşitlerine rağmen, halka tatlı satışlarında düşüş yaşanmıyor. Vatandaşlar, bu klasik lezzetin eşsiz tadı nedeniyle halka tatlıyı tercih etmeyi sürdürüyor.
"Halka Tatlı'nın Yeri Bir Başka"

Uzun yıllardır Yozgat'ta tatlıcılık yapan esnaf, halka tatlıya olan ilginin azalmadığını belirterek, bu geleneksel lezzetin gönüllerdeki yerinin ayrı olduğunu vurguladı.
15 yıllık tecrübesiyle sektördeki değişimi yakından gözlemleyen Halka Tatlı Dükkanı Sahibi Mustafa Özdemir, yeni nesil tatlıların piyasaya çıkışının diğer bazı ürünlerin satışını etkilediğini ancak halka tatlıda değişiklik olmadığını dile getirdi.
Özdemir yaptığı açıklama, “On beş yıldır bu işin içindeyiz. Eskiyi sevenler Halka Tatlı'ya devam ediyor. Mesela soğuk baklava çıktı, normal baklavaya ilgi biraz azaldı. Gelen soğuk baklava istiyor, o da sıcakta iyi gittiği için. Ama halka tatlı satışında bir düşüş yok. Halka Tatlı'ya insanlar hala ilgi gösteriyorlar. Halka Tatlı'nın yeri bir farklı. Tatlılar bir tarafa, Halka Tatlı bir tarafa” diye konuştu.
“Halka Tatlı Kırmızı Çizgimizdir”

Yozgatlı vatandaşlar da bu geleneksel lezzete yoğun ilgi göstermeye devam ediyor. Vatandaşlar daha çok şerbeti, çıtır hamuru ve doyurucu tadıyla halka tatlıyı tercih ettiklerini belirtirken ismini vermek istemeyen bir vatandaş, “Halka tatlı kırmızı çizgimizdir” ifadesiyle halka tatlının vazgeçilmez olduğunu ifade etti.
Yozgat'ta, günün her saatinde kolayca ulaşılabilen bu sokak lezzeti, lüks pastanelerin vitrinlerindeki gösterişli tatlılara inat, mütevazı tezgahlarında kendi tahtını koruyor.



