Yozgat’ta tarım ve hayvancılık alanında yürütülen çalışmalar, yıl sonu yaklaşırken kapsamlı bir toplantıyla değerlendirildi.

Başhekim Murat Başer’den İş İnsanı Reis Turan Göçümlü’ye Teşekkür Belgesi
Başhekim Murat Başer’den İş İnsanı Reis Turan Göçümlü’ye Teşekkür Belgesi
İçeriği Görüntüle

Değerlendirme ve Planlamalar Görüşüldü

Yozgat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün düzenlenen yıl sonu toplantısında, 2025 yılı boyunca il genelinde gerçekleştirilen uygulamalar ele alındı ve sahadan gelen veriler değerlendirildi.

2025 yılının değerlendirmesi yapılırken aynı zamanda 2026 yılında hayata geçirilmesi planlanan çalışmalar için de yol haritası oluşturuldu. İlçe müdürlüklerinden veteriner hekimlere kadar geniş bir katılımla gerçekleşen toplantı, özellikle hayvan sağlığı, aşılama, kimliklendirme ve bitkisel üretim başlıklarında yürütülen faaliyetlerin bütüncül şekilde ele alınmasına imkân sağladı.

Adsız Tasarım (1)-157

2025’te Hayvan Sağlığı Çalışmaları Ön Plandaydı

Gerçekleştirilen toplantıda, 2025 yılı Hayvan Hastalıkları ile Mücadele Programı kapsamında yapılan koruyucu aşılama faaliyetleri, büyükbaş ve küçükbaş hayvan kimliklendirme çalışmaları ile kedi ve köpek kayıt işlemleri gündemin ana başlıkları arasında yer aldı. Ayrıca hayvan hareketlerinin kontrolü ve yakın zamanda başlaması planlanan besilik hayvan ithalatı sürecine yönelik kapasite raporlarının hazırlanması konusu da toplantının ana gündem maddelerinden birini oluşturdu.

Adsız Tasarım (3)-88

İlçe Bazlı Sunumlar ve Sahadan Gelen Veriler

Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü İlker İpek, ilçe bazında 2025 yılı boyunca yapılan çalışmalara ilişkin kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.

Sahada karşılaşılan sorunlar, uygulamada yaşanan aksaklıklar ve çözüm önerileri karşılıklı istişare edildi.

Şap Hastalığıyla Mücadelede Hızlı Refleks

Toplantıda konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Ömer Şentürk, 2025 yılının hayvan sağlığı açısından yoğun ancak başarılı geçtiğini ifade etti. Ülke genelinde görülen SAT-1 şap hastalığına karşı Yozgat’ta erken dönemde tedbir alındığını belirten Şentürk, hızlı aşılama stratejisi sayesinde salgının etkisinin kontrol altına alındığını söyledi. Büyükbaş, küçükbaş ile kedi ve köpek aşılama çalışmalarında Bakanlık tarafından belirlenen hedeflere ulaşıldığını vurgulayan Şentürk, sahipli kedi ve köpek kimliklendirme çalışmalarında da yıl sonu hedefi olan 7 bin hayvanın kayıt altına alındığını aktardı.

Adsız Tasarım (2)-121

Bitkisel Üretim ve ÇKS Gündemiyle Toplantı Tamamlandı

Toplantının ana gündem maddelerinden bir diğeri ise bitkisel üretim çalışmaları ve Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) işlemleri oldu. İlçe Müdürleri, kendi bölgelerindeki uygulamalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 2026 yılında Bakanlık ve İl Müdürlüğü’nden beklentiler, ihtiyaçlar ve öncelikler tek tek tespit edildi ve konuyla ilgili planlamalar görüşüldü.

Kaynak: Yozgat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü