Yapılan kontrollerde sürücünün alkol ölçümünü reddettiği belirlenirken, sürücü belgesinin geçici olarak iptal edildiği tespit edildi.
Yozgat İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Çandır ilçesinde alkollü araç kullandığı ihbar edilen sürücüye 350 bin TL idari para cezası uyguladı. Sürücü belgesi 5 yıl süreyle geri alındı.
Alkol Ölçümünü Reddetti, Ehliyeti 5 Yıl Süreyle Geri Alındı
Edinilen bilgiye göre, Yozgat İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri, Çandır ilçesi kırsalında bir sürücünün alkollü olarak araç kullandığı yönünde gelen ihbar üzerine harekete geçti. İhbarı değerlendiren ekipler, belirtilen bölgede yaptıkları kontrollerde söz konusu aracı durdurdu. Sürücüye yapılan alkol kontrolü talebi, sürücü tarafından reddedildi. Yapılan incelemelerde, sürücünün ehliyetinin daha önce geçici olarak iptal edildiği de tespit edildi.
Toplam 350 Bin TL İdari Para Cezası Uygulandı
Yasal prosedürler çerçevesinde sürücü hakkında işlem başlatan jandarma ekipleri, alkol ölçümünü reddetme ve geçici olarak iptal edilmiş sürücü belgesi ile araç kullanma suçlarından dolayı toplam 350 bin TL idari para cezası uyguladı. Ayrıca sürücünün ehliyeti 5 yıl süreyle geri alınırken, araç ruhsat sahibine teslim edildi.
Yozgat İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, trafik güvenliğini tehlikeye atan sürücülere yönelik denetimlerin aralıksız olarak sürdürüleceği belirtildi. Kamuoyuna saygıyla duyuruldu.


