Yozgat'ta afet ve acil durum hazırlıklarını sürdüren İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü 2025 yılında binlerce vatandaşa ücretsiz eğitim verdi. Yıl boyunca sürdürülen eğitim maratonunda, afet farkındalığının tabana yayılması hedeflendi.

İl Müdürü Abdürrahim Karakoç, kamu kurumları, Bozok Üniversitesi, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullar ve sağlık kuruluşlarında toplam 7 bin 778 vatandaşa ulaşıldığını belirtti.

Aydıncık'ta Çalışmalar Kaldığı Yerden Devam Ediyor
Aydıncık'ta Çalışmalar Kaldığı Yerden Devam Ediyor
İçeriği Görüntüle

Uzman ekipler tarafından verilen eğitimlerin içeriğinde; afet farkındalığı, KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer) tehditler, yangın, sel, heyelan ve kaya düşmesi gibi hayati konular yer aldı.

DİJİTAL PLATFORMDAN GÖNÜLLÜ ORDUSUNA

Yüz yüze eğitimlerin yanı sıra dijital altyapı üzerinden yürütülen çalışmalarla gönüllü sayısı artırıldı. Online eğitim modüllerini başarıyla tamamlayan 5 bin 799 kişi, 'Temel AFAD Gönüllüsü' unvanını almaya hak kazandı. Sadece vatandaşları değil kurumları da afet durumuna hazırladıklarını belirten Karakoç, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamındaki çalışmaların tamamlandığını bildirdi

100 OLAYA MÜDAHALE EDİLDİ

Müdürlük, eğitim ve planlama faaliyetlerinin dışında sahada yaşanan acil durumlara da etkin müdahalede bulundu. 2025 yılı içerisinde Yozgat genelinde meydana gelen trafik kazası, mahsur kalma vakaları, yangın ve KBRN zehirlenmesi gibi olaylarda AFAD ekipleri devreye girdi. Yıl boyunca afet ve acil durumlara ilişkin toplam 100 olaya müdahale edildiği açıklandı. Yapılan kurtarma ve müdahale çalışmalarında 67 vatandaşın yaralı olarak kurtarıldığı, yaşanan elim olaylarda ise 9 kişinin hayatını kaybettiği istatistiklere yansıdı.