Sergide, kursiyerler tarafından hazırlanan el emeği ürünler sergilenirken, özellikle çini sanatı eserleri ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Para İçin Değil, Eğlenmek İçin Yapıyorlar! Görenler Hayran Kaldı (5)

Çini Sanatı Kursiyerlerinden Samimi Açıklamalar

Serginin en dikkat çeken bölümlerinden biri olan çini sanatı stantlarında kursiyerler, hem öğrenme süreçlerini hem de bu sanatın kendilerine kattıklarını anlattı. Yozgat'a yeni taşındığını belirten çini sanatı kursiyeri Zeynep Daştan, kursa başlama hikayesini paylaştı.

Daştan "Ben Yozgatlı değilim. Yeni geldim Yozgat'a. Burada bir çevrem yok. Çevre edinmek amaçlı aslında bir vakit geçirmek amaçlı geldim ve bana çok çok iyi geldi gerçekten. Hocamız bizlere karşı çok iyi. Eğitim çok güzel. Arkadaşlarımız ortamımız çok güzel. Çok eğlenerek, beğenerek, zevkle yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Para İçin Değil, Eğlenmek İçin Yapıyorlar! Görenler Hayran Kaldı (1)

Kurs programı hakkında da bilgi veren Daştan, haftanın her günü kursa geldiklerini belirterek, "Saat 15.30 gibi başlayıp saat 18.30 doğru bitiyor kursumuz. O saat zaman aralığında da kendimiz ne beğeniyorsak, ne istiyorsak ürünümüzü sipariş ediyoruz. Hocamızın yardımlarıyla, destekleriyle sağ olsun yapıyoruz. Sevdiklerimize de hediye ediyoruz bu güzel oluyor" dedi.

Organik Boyalarla Geleneksel Sanat

Para İçin Değil, Eğlenmek İçin Yapıyorlar! Görenler Hayran Kaldı (4)

Bir diğer çini sanatı kursiyeri Türkan Şahin ise çini yapım aşamalarını detaylandırdı. Şahin, "Çinileri önce zımparalıyoruz. Ondan sonra temizliyoruz. Temizledikten sonra fırına atıyor hocamız. Tahrirli yaptıktan sonra da boyamaya geçiyoruz" şeklinde konuştu.

Para İçin Değil, Eğlenmek İçin Yapıyorlar! Görenler Hayran Kaldı (3)

Kullanılan malzemelere de değinen Şahin, genellikle organik boyalar tercih ettiklerini söyledi. Kursa gelir amacının maddi bir kazanç olmadığını vurgulayan Şahin "Ben öyle bir beklentiyle gelmiyorum. Eğlenmek için, rakip değiştirmek için geliyorum" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Sevgi Ay