İYİ Parti Yozgat Teşkilatından Beraberlik Vurgusu
İYİ Parti Yozgat Teşkilatından Beraberlik Vurgusu
İçeriği Görüntüle

Yozgat’ta asılan “Şehir Bizim, Takım Bizim” yazılı pankartın, Gençlik ve Spor Bakanı’na yönelik “takıma sahip çıkılıyor” algısı oluşturmak amacıyla asıldığı öne sürüldü. Taraftar grubu ise söz konusu pankartın farklı bir anlam taşıdığını savunarak, kulüp yönetimi ve yaşanan gelişmelere tepki gösterdi.

“Kongre Var Ama Sessizlik Hakim”

Taraftar grubunun açıklamasında, 6 Ocak’ta yapılması planlanan kongreye rağmen şehirde ciddi bir belirsizlik yaşandığı ifade edildi. Açıklamada, kulübün geleceğine ilişkin kararların Yozgat kamuoyunun dışında alındığı ileri sürülerek, özellikle Tahir Babaoğlu'nun ayrılığına tepki göstermediklerini söylediler.

“Kulüp Borçları Ödenmezse Tepki Artacak” İddiası

Açıklamada en dikkat çeken bölüm ise, kulüpte alacağı olduğu belirtilen bir kaç futbolcunun parasının ödenmemesi durumunda yaşanabilecek gelişmelere ilişkin oldu. Taraftar grubu, söz konusu futbolcuların Yozgat’tan ayrılması halinde tepkilerini daha görünür şekilde ortaya koyacaklarını ifade etti.

Pankart üzerinden verilen mesajlarda, kulübün sahipsiz bırakıldığı algısının kabul edilemez olduğu belirtilirken, yaşanabilecek olası gelişmelerin Yozgat’ın ve ilgili kurumların kamuoyu önünde zor durumda kalmasına neden olabileceği iddia edildi.

Tepki Spor ve Siyaset Gündemini Birleştirdi

Yapılan açıklamalar, Yozgat’ta spor ve siyasetin bir kez daha iç içe geçtiği yorumlarına neden oldu. Taraftar grubunun sert üslubu, bazı çevreler tarafından eleştirilirken, bazı kesimler ise kulübün yaşadığı ekonomik ve yönetsel sorunların artık görmezden gelinemeyecek noktaya geldiğini savundu.

Muhabir: Nusret Emre Akses/ Yaşar Özer