Sürücüye toplam 83.473 TL idari para cezası uygulandı. Yozgat İl Jandarma Komutanlığı koordinasyonunda, Akdağmadeni İlçe Jandarma Komutanlığı ve İl Jandarma Komutanlığı Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri müşterek bir çalışma gerçekleştirdi. Operasyon kapsamında Akdağmadeni ilçesine bağlı Karapir köyü mevkii kontrol noktasında araç durdurma denetimi yapıldı.

Yozgat’ta Ramazan Geleneği Başladı: Güveçler Fırına Girdi
Yozgat’ta Ramazan Geleneği Başladı: Güveçler Fırına Girdi
İçeriği Görüntüle

Denetimler sırasında 66 plakalı bir aracın sürücüsü üzerinde inceleme başlatıldı. Şahıstan alınan kan ve idrar numuneleri, gerekli laboratuvar incelemeleri için ilgili birimlere gönderildi.

Amfetamin Etkisi Tespit Edildi

Yapılan analizler sonucunda, sürücünün uyuşturucu veya uyarıcı madde türlerinden Amfetamin etkisi altında araç kullandığı kesinleşti. Ayrıca yapılan diğer kontrollerde şahsın geçerli bir sürücü belgesinin olmadığı da anlaşıldı.

Bu tespitler üzerine sürücü hakkında yasal işlem başlatıldı. İşlemler, trafik güvenliğini tehlikeye atma ve belgesiz araç kullanma suçları kapsamında yürütüldü.

Toplam 83 Bin 473 Lira İdari Para Cezası

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, sürücüye 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca idari para cezası kesildi. Uyuşturucu madde etkisinde araç kullanması nedeniyle 48/8. maddesi gereğince 60.036 TL ceza uygulandı.

Geçerli sürücü belgesi bulunmaması gerekçesiyle de 36/3-a maddesi uyarınca hem şahsa hem de araç sahibine 23.437 TL ceza verildi. Sürücüye kesilen toplam idari para cezası 83.473 TL olarak kayıtlara geçti.

"Denetimler Kararlılıkla Devam Edecek"

Konuya ilişkin resmi açıklamada, trafik güvenliğini tehlikeye atan sürücülere yönelik denetim ve kontrollerin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı. Jandarma ekipleri, benzer operasyonlarla kamu düzeni ve can güvenliğini sağlamaya devam edecek.

Kaynak: Yozgat Valiliği