İl Başkanı Ömer Aydoğmuş, düzenlemenin esnafı vurduğunu belirterek yasanın tekrar ele alınması çağrısında bulundu.

Yozgat’ta Yasa Tartışması Alevlendi ‘Modifiye Suç Değil, Yaşam Tarzıdır’-1

Gelecek Partisi'nden Yeni Trafik Yasasına Tepki

Gelecek Partisi Yozgat İl Başkanı Ömer Aydoğmuş, TBMM'de kabul edilen yeni trafik yasasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Aydoğmuş, yasada toplumda rahatsızlık oluşturan maddeler bulunduğunu ve düzenlemenin yeniden ele alınması gerektiğini ifade etti.

Aydoğmuş, trafik düzenini sağlamanın önemli olduğunu ancak düzenlemelerin vatandaşın hayatını zorlaştıran bir noktaya gelmemesi gerektiğini vurguladı.

Yozgat’ta Yasa Tartışması Alevlendi ‘Modifiye Suç Değil, Yaşam Tarzıdır’

'Modifiye Suç Değil, Yaşam Tarzıdır'

İl Başkanı Aydoğmuş, özellikle araç modifikasyonlarına getirilen kısıtlamalara ve cezalara tepki gösterdi.

Yenifakılı'da Emniyet Ekiplerinden Saha Denetimi
Yenifakılı'da Emniyet Ekiplerinden Saha Denetimi
İçeriği Görüntüle

Aydoğmuş, 'Bir vatandaş aracını Doğan görünümlü Şahin yapmışsa bunun topluma ne zararı vardır?' dedi.

Araçlara takılan büyük ekran navigasyon, ses sistemi veya jant değişikliği gibi çevreye zarar vermeyen uygulamaların cezalandırılmasının doğru olmadığını savunan Aydoğmuş, bu tür değişikliklerin bir yaşam tarzı olduğunu söyledi.

'Uygulamalar Esnafa Büyük Darbe Vuruyor'

Ömer Aydoğmuş, getirilen düzenlemelerin oto aksesuar ve ses sistemi sektöründe çalışan esnafı da olumsuz etkilediğini belirtti. Bu sektörün birçok insan için geçim kapısı olduğunu hatırlatan Aydoğmuş, aşırı kısıtlamalar nedeniyle esnafın işlerinin ciddi şekilde zarar gördüğünü kaydetti.

Aydoğmuş, 'Türkiye'nin dört bir yanında oto aksesuar, jant ve ses sistemi üzerine çalışan binlerce esnaf bulunmaktadır' ifadelerini kullandı.

Yozgat’ta Yasa Tartışması Alevlendi ‘Modifiye Suç Değil, Yaşam Tarzıdır’ (1)-1

'Yozgat'ta da Vatandaş ve Esnaf Mağdur'

Yozgat'ta da bu düzenlemelerin olumsuz sonuçlarının görülmeye başladığını aktaran Aydoğmuş, ilde araç aksesuarı ve modifiye işi yapan birçok esnafın bulunduğunu söyledi. Aydoğmuş, yeni uygulamalar nedeniyle hem vatandaşın hem de esnafın mağdur durumda olduğunu dile getirdi.

İnsanların basit değişiklikler nedeniyle ceza korkusu yaşadığını, esnafın ise iş yapamaz hale geldiğini öne süren Aydoğmuş, yasanın tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

'Araç modifiyesine ceza kesilmesi, trafik düzeniyle değil; bozulan ekonomiyi cezalarla düzeltmeye yönelik anlamsız bir düzenlemedir.'

Gelecek Partisi Yozgat İl Başkanı Ömer Aydoğmuş, açıklamasını yasanın tekrar ele alınması ve sosyal sorunlara yol açan maddelerin değiştirilmesi çağrısıyla tamamladı.

Kaynak: Ömer Aydoğmuş