Ailenin yaşam mücadelesi veren minik Erdem için başlattığı yardım kampanyası, valilik onayıyla resmiyet kazandı. Ailenin verdiği bilgilere göre Erdem bebek, sadece 10 günlükken SMA Tip 1 teşhisi aldı. SMA Tip 1’in, kas kaybına yol açan ve ilerleyici şekilde etkisini artıran genetik bir hastalık olduğu biliniyor.
Uzmanlar, erken müdahalenin SMA hastaları için büyük önem taşıdığına dikkat çekiyor.

Tedavi İçin Zolgensma Umudu
Erdem bebeğin tedavisinde yurtdışında uygulanan ve SMA hastaları için umut olarak görülen Zolgensma gen tedavisi öne çıkıyor.
Ancak tedavinin maliyetinin yaklaşık 1,8 ila 2 milyon dolar seviyesinde olduğu belirtiliyor.
Aile, zamanla yarıştıklarını ifade ederek vatandaşlardan destek istedi.
Ailenin İkinci Büyük Sınavı
Öte yandan Erdem bebeğin 4 yaşında Down sendromlu bir ağabeyinin bulunduğu öğrenildi. Özmen ailesi, iki çocuklarının sağlık mücadelesiyle birlikte zorlu bir süreçten geçiyor.

Valilik Onaylı Yardım Kampanyası Başlatıldı
Sivas Valiliği onayıyla resmi bağış kampanyasının başlatıldığı açıklandı. Kampanyaya destek olmak isteyen vatandaşlar için banka hesap bilgileri de paylaşıldı.
Bağış Hesap Bilgileri
TL IBAN:
TR16 0001 0090 1110 5225 0050 01
EURO IBAN:
TR59 0001 0090 1110 5225 0050 03
USD IBAN:
TR86 0001 0090 1110 5225 0050 02
Minik Erdem’in tedavisine destek olmak isteyen vatandaşların kampanyaya katkı sunabileceği belirtildi.





