Yozgat İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), afet ve acil durum yönetimi konusundaki farkındalığı artırmak ve sektöre hazırlanan gençlere teknik beceri kazandırmak amacıyla düzenlediği eğitim faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Bozok Üniversitesi Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü ile Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü öğrencileriyle kapsamlı bir saha eğitimi gerçekleştirildi.

Afad’tan Bozoklu Gençlere Geleceğe Yatırım Niteliğinde Eğitim (4)Teoriyi Pratiğe Döktüler

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilen programda öğrencilerin teorik bilgilerini pratiğe dökme fırsatı bulduğu belirtildi. Eğitimlerin, afetlere hazırlıklı bir gelecek inşa etme hedefi doğrultusunda planlandığı ifade edildi.

Afad’tan Bozoklu Gençlere Geleceğe Yatırım Niteliğinde Eğitim (1)Program kapsamında öğrencilere, dağcılık eğitimi ve profesyonel ekipmanların teknik kullanımı konularında kapsamlı bir saha eğitimi verildi. Eğitimlerde, afet anında kullanılacak hayati öneme sahip malzemelerin doğru ve etkin bir şekilde nasıl kullanılacağı uygulamalı olarak gösterildi.

Afad’tan Bozoklu Gençlere Geleceğe Yatırım Niteliğinde Eğitim (3)Afetlere Hazırlıklı Gelecek İçin Omuz Omuza

Yozgat AFAD Müdürlüğünce yapılan açıklamada, gençlerle omuz omuza çalışmaya ve tecrübelerini paylaşmaya devam edeceklerini vurguladı. İl Müdürlüğü, "Afetlere hazırlıklı bir gelecek için gençlerimizle omuz omuza çalışmaya, tecrübelerimizi paylaşmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı. Eğitim faaliyetlerinin yıl boyunca farklı konu başlıklarıyla süreceği bildirildi.

Kaynak: Yozgat İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü