Yozgat’ta başlayacak müsabakalar 1 Nisan'a kadar sürecek.

Okul Sporları Futbol Gençler Grup Yarışmaları Yozgat'ta Başladı

2025-2026 Eğitim ve Öğretim Yılı Okul Spor Faaliyetleri Futbol Gençler E/K Grup Yarışmaları, Yozgat'ta başladı. 30 Mart 2026 Pazartesi günü çalınan ilk düdükle start alan organizasyona 288 sporcu katılıyor.

Genç Erkek ve Genç Kız Lise kategorilerinde düzenlenen müsabakalar, 1 Nisan 2026 Çarşamba tarihine kadar devam edecek. Toplam 3 gün sürecek turnuvada 12 erkek ve 4 kız takımı mücadele edecek.

Bölge İlleri Yozgat’ta Buluştu Genç Futbolcuların Büyük Mücadelesi Başladı (2)

İki Farklı Sahada Mücadele

Erkek A ve B Grubu maçları Yozgat Şehir Stadyumu'nda oynanırken, Erkek C Grubu ve Kız Grubu karşılaşmaları Bozok Dış Sahada gerçekleştiriliyor. Organizasyonun koordinasyonunu Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü üstleniyor.

Turnuvaya Amasya, Ankara, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Samsun, Tokat ve ev sahibi Yozgat illerinden okul takımları katılıyor. Bölgesel rekabetin üst düzeyde yaşanması bekleniyor.

Bölge İlleri Yozgat’ta Buluştu Genç Futbolcuların Büyük Mücadelesi Başladı (3)

Genç Yetenekler Gözlem Altında

Müsabakalar, geleceğin futbolcularının erken dönemde keşfedilmesi için de önemli bir fırsat sunuyor. Genç sporcuların sergileyeceği performanslar, futbolseverler ve alan gözlemcileri tarafından yakından takip ediliyor.

Yarışmalar, 1 Nisan 2026 tarihinde oynanacak son maçlarla sona erecek. Sporcular, gruplarında lider olarak bir üst tura çıkabilmek için ter döküyor.

Kaynak: İHA