Yozgat'ta Kurban Bayramı öncesi genel temizlik çalışmaları yapılırken, Türkiye'nin ilk milli parkı Çamlık'ta kırık banklar, kullanılamaz tuvaletler ve sökülen korkuluklar dikkat çekiyor.

Yozgat’ta Kurban Bayramı öncesinde belediye ekipleri tarafından parklar, sokaklar ve mezarlıkları bayrama özel olarak temizlerken, Türkiye'nin ilk milli parkı unvanına sahip Çamlık Milli Parkı'ndaki bakımsızlık akıllara ‘Çamlık kaderine mi terk edildi?’ sorusunu getirdi.

Çamlığa Layık Görülen Değer Belediye’yi Sorgulattı!55

Bayram Öncesi Yoğun Mesai

Yozgat Belediyesi, bayramda şehre gelecek misafirleri ağırlamak için kapsamlı bir temizlik seferberliği başlattı. Özellikle şehir merkezindeki park ve bahçelerde çim biçme ve genel temizlik çalışmaları hız kazandı. Mezarlıklarda da bayram ziyaretleri öncesinde düzenleme yapıldığı gözlemlendi.

Ancak bu yoğun mesainin, şehrin en önemli sembollerinden biri olan Çamlık Milli Parkı'na aynı ölçüde yansımadığı görülüyor.

Çamlığa Layık Görülen Değer Belediye’yi Sorgulattı! (2)

Çamlık'ta Kullanılamaz Durumdaki Tesisler

Yozgat Milli Parkı'nda yaptığımız incelemelerde, mescitlerdeki muslukların kırık olduğu, tuvaletlerin ise sadece fayanslarının temizlenip iç bölümlerinin kullanıma elverişsiz olduğu gözlemlendi. Ayrıca park içinde bulunan birçok bankın kırık olduğu ve onarım beklediği görüldü.

En dikkat çekici durum ise göl kenarında yaşandı. Daha önce bulunan ahşap korkulukların söküldüğü ve yerine yenilerinin konulmadığı gözlemlendi.

Olası bir ayak kayması durumunda vatandaşın tutunabileceği bir engel bulunmazken, gölete düşmeyi engelleyen sadece su içindeki teller kalmış durumda.

Çamlığa Layık Görülen Değer Belediye’yi Sorgulattı! (4)

Fotoğraf Noktalarındaki Sökük İskeleler

Göl kenarında bulunan, vatandaşların sıkça fotoğraf çektirdiği iskelelerin de bakımsızlığı gözlerden kaçmadı. İskelelerin bir tarafının yerinde durduğu, bir tarafının ise sökülmüş olduğu tespit edildi. Bu durum, parkın estetik görünümünü olumsuz etkilerken her şeyden önemlisi ziyaretçilerin güvenliğini tehdit ediyor.

Çamlığa Layık Görülen Değer Belediye’yi Sorgulattı! (3)

Yozgat Çamlık Milli Parkına girişler Yozgat Belediyesi tarafından ücretli olarak yapılmakta. Belediyenin ücret aldığı ve İlk Milli Park unvanına sahip olan Çamlığın bu şekilde çirkin bir muameleye tabii tutulması Yozgat’ın adını hak etmediği bir şekilde andırmaya davetiye çıkartıyor.

Belediye tarafından layık görülen bu bakımsızlık aynı zamanda ‘Çamlık kaderine mi terk edildi?’ ‘Belediye para aldığı Çamlığa bu hali mi layık görüyor?’ sorunu akla getiriyor.

Çamlığa Layık Görülen Değer Belediye’yi Sorgulattı! (1)

Muhabir: Gamze Köseoğlu