04 Mart 2026 tarihinde "Özel Denetim-2026/23" adı altında düzenlenen uygulamada, 1 ekip ve 3 personel görev aldı. Denetimler kapsamında toplam 22 şahıs ve 15 araç sorgulandı. Yapılan kontrollerde, trafik güvenliğini tehlikeye atabilecek usulsüz donanımlara odaklanıldı.

Yozgat Emniyeti’nden Kritik Operasyon: Piyasaya Sürülmeden Ele Geçirildi
Yozgat Emniyeti’nden Kritik Operasyon: Piyasaya Sürülmeden Ele Geçirildi
İçeriği Görüntüle

İki Araca Sis Farı Cezası

Yapılan teknik incelemeler sonucunda, denetlenen araçlardan ikisinde yönetmeliklere aykırı sis farı kullanıldığı tespit edildi. Söz konusu araç sahiplerine, Karayolları Trafik Kanunu'na istinaden cezai işlem uygulandı. Işıklı ve sesli uyarı işaretlerinin kanuna uygun olmayan şekilde kullanımının, trafikte kafa karışıklığına ve ciddi kazalara yol açabileceği belirtiliyor.

Emniyet yetkilileri, bu tür denetimlerin trafik güvenliğini sağlamak ve sürücüleri bilinçlendirmek amacıyla düzenli olarak devam edeceğini ifade etti. Benzer uygulamaların ilçe genelinde farklı noktalarda ve zamanlarda yapılmaya devam edeceği öğrenildi.

Kaynak: Basın Bülteni