Türkiye genelinde milyonlarca emeklinin gözü Kurban Bayramı öncesinde hesaplara yatacak olan ikramiye ödemelerine çevrilmişken, beklenen takvim netleşti. Ödemelerin bu yıl da maaş takvimiyle birleştirilmesi beklenirken, tahsis numarasının son hanesine göre yapılacak yatırma işlemleri için süreç yarın başlıyor.
ZAM YAPILMADI, 4 BİN LİRA YATACAK
Bakan Vedat Işıkhan, Ramazan Bayramı'nda verilen ikramiye tutarında bir artışa gidilmediğini kaydetti.

Bu kapsamda 4A, 4B ve 4C statüsündeki tüm emekliler Kurban Bayramı için 4.000 TL ödeme alacak. Ödemelerin 17-22 Mayıs tarihleri arasında tamamlanması planlanıyor.
DUL VE YETİM AYLIĞI ALANLARA HİSSE ORANINDA ÖDEME
İkramiyelerden sadece emekliler değil, vefat eden sigortalıların yakınları da yararlanabiliyor. Dul ve yetim maaşı alan hak sahiplerine, maaş bağlama oranlarına göre ikramiye yatırılacak.

Buna göre yüzde 75 hissesi olan hak sahipleri 3.000 TL, yüzde 50 hissesi olanlar 2.000 TL ve yüzde 25 hissesi olanlar ise 1.000 TL bayram ikramiyesi alacak.
MAAŞLAR VE İKRAMİYELER BİRLEŞİYOR
Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) normal şartlarda uyguladığı takvime göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylık ödemeleri her ayın 17'sinde başlıyor.
Bu yıl Kurban Bayramı'nın 27-30 Mayıs tarihlerine denk gelmesi nedeniyle, ikramiyelerin emekli maaşlarına ilave edilerek hesaplara aktarılması bekleniyor.
TAHSİS NUMARASINA GÖRE ÖDEME GÜNLERİ
Emekli Sandığı (4C) mensupları maaşlarını genellikle ayın 1'i ile 5'i arasında alırken, SSK (4A) emeklileri için ödemeler ayın 17'si ile 26'sı arasında, tahsis numarasının son rakamına göre gerçekleştiriliyor.

SSK emeklilerinde tahsis numarasının son rakamı 9 olanlar ayın 17'sinde, 7 olanlar 18'inde, 5 olanlar 19'unda, 3 olanlar 20'sinde ve 1 olanlar 21'inde ödemelerini alacak. Son rakamı 8 olanlar ayın 22'sinde, 6 olanlar 23'ünde, 4 olanlar 24'ünde, 2 olanlar 25'inde ve 0 olanlar ise 26'sında paralarına kavuşacak.
Bağ-Kur (4B) statüsünde olanlar ise son rakamı 9, 7, 5 ise ayın 25'inde; 3, 1 ise 26'sında; 8, 6, 4 ise 27'sinde ve 2 ile 0 ise ayın 28'inde ödemelerini alarak süreci tamamlayacak.
YENİ EMEKLİLER DİKKAT! O TARİHİ KAÇIRANLAR ALAMAYACAK
2026 yılı Kurban Bayramı ikramiyesinden faydalanmak isteyen yeni emekliler için kritik bir detay bulunuyor. İkramiye hakkı kazanabilmek için emekli tahsis talep dilekçesinin en geç 30 Nisan 2026 tarihi sonuna kadar verilmiş olması gerekiyordu.

Mayıs ayı içerisinde emeklilik başvurusunda bulunan vatandaşlar, bu yılki Kurban Bayramı ikramiyesinden yararlanamayacak. Diyanet İşleri Başkanlığı takvimine göre Kurban Bayramı, 26 Mayıs Salı günü idrak edilecek yarım günlük arefenin ardından, 27 Mayıs Çarşamba günü başlayıp 30 Mayıs Cumartesi günü sona erecek.





