Beşiktaş, kuruluşundan bu yana 58 farklı ülkeden 202 futbolcuyu kadrosuna katmıştı. Son olarak İngiltere'de şampiyonluk yaşayan bir ismi transfer eden siyah-beyazlılar, bu hamleyle taraftarlarını heyecanlandırdı.

Futbola Genk'te başladı, Premier Lig'de zirveye çıktı

2010-2011 sezonunda Bocholt VV U21 takımından Genk U19 takımına transfer olan Trossard, 2012-2013 sezonunda A takıma yükseldi. Belçika’da Genk dışında Lommel United, Westerlo ve OH Leuven formaları da giyen 31 yaşındaki futbolcu, 2019-2020 sezonunda Brighton & Hove Albion'un yolunu tuttu.

Ada'da gösterdiği başarılı performansla dikkat çeken Trossard, 2022-2023 sezonunda Premier Lig devi Arsenal ile sözleşme imzaladı. Topçular'da kısa sürede takımın değişilmez isimleri arasına giren deneyimli oyuncu, kariyerinde yeni bir sayfa açtı.

Arsenal ile 22 yıl sonra gelen tarihi şampiyonluk

Arsenal'in, geçtiğimiz sezon 22 yıl aradan sonra elde ettiği Premier Lig şampiyonluğunda başrol oyuncularından biri olan Trossard, 31 maçta kaydettiği 6 gol ve 6 asistle bu büyük başarıya kritik bir katkıda bulundu. Tecrübeli oyuncu, 2023-2024 sezonunda da yine Arsenal ile İngiltere Süper Kupa'sını kazanma başarısı gösterdi.

Arsenal öncesinde ise ülkesinde önemli kupalar kaldırdı. Trossard, Genk ile 2018-2019'da Belçika Pro Lig ve 2023 yılında Belçika Kupası, Westerlo ile de 2013-2014 sezonunda Belçika 2. Lig şampiyonlukları yaşadı.

2026 Dünya Kupası'nda Belçika'nın yıldızıydı

2018 yılından bu yana Belçika Milli Takımı formasını 57 kez sırtına geçiren ve bu maçlarda 14 gol, 8 asistlik performans sergileyen Trossard, iki farklı Dünya Kupası'nda boy gösterdi. 2022 Katar'da 3 maça çıkan futbolcu, 2026'da ABD, Kanada ve Meksika ortaklığında düzenlenen turnuvada adeta fırtına gibi esti.

Belçika'nın çeyrek finalde İspanya'ya 2-1 yenilerek veda ettiği 2026 FIFA Dünya Kupası'nda 6 mücadelede forma giyen tecrübeli futbolcu, 2 gol ve 3 asistlik etkileyici bir performans ortaya koydu. Bu karnesi onu turnuvanın da dikkat çeken isimlerinden biri haline getirdi.

Beşiktaş'ın 2. Belçikalı futbolcusu oldu

Leandro Trossard, Beşiktaş formasını terletecek ikinci Belçikalı futbolcu olarak da tarihe geçti. Siyah-beyazlıların bu ülkeden transfer ettiği ilk isim, geçtiğimiz sezonlarda hücum hattında fırtınalar estiren Michy Batshuayi olmuştu. Trossard'ın da en az selefi kadar taraftarın sevgisini kazanması ve hücumda takıma yeni bir boyut kazandırması hedefleniyor.

Kaynak: İHA