Gezi dönüşü rahatsızlanan 20 öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.
Mersin’den gezi turuna çıkan yaklaşık 40 kişilik öğrenci grubunda yer alan 20 öğrenci, dönüş yolculuğu sırasında rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı. Yolculuk esnasında mide bulantısı ve kusma şikayetleri yaşayan öğrenciler, öğretmenler eşliğinde en yakın sağlık kuruluşu olan Haymana Devlet Hastanesi’ne götürüldü. İlk müdahaleleri burada yapılan öğrencilerin gıda kaynaklı zehirlenme yaşamış olabileceği üzerinde durulurken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.
Gezi Dönüşü Yolculukta Rahatsızlık Başladı
Mersin’den gezi programı kapsamında yola çıkan öğrenciler, yaklaşık 40 kişilik bir grup halinde farklı şehirleri ziyaret etti. Dönüş yolculuğu sırasında öğrencilerin bir bölümünde ani rahatsızlıklar görülmeye başlandı.
İddiaya göre öğrenciler, gezi programı kapsamında Bursa’da İskender yemek için mola verdi. Yolculuğun devamında bazı öğrenciler mide bulantısı ve kusma şikayetleri yaşamaya başladı. Durumun kötüleşmesi üzerine öğretmenler ve organizasyon ekibi, rotayı değiştirerek en yakın sağlık kuruluşuna yöneldi.
Öğrenciler Haymana Devlet Hastanesi’nde Tedavi Altına Alındı
Rahatsızlanan öğrenciler, Haymana Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne getirildi. Sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalede öğrencilerin genel durumlarının stabil olduğu bildirildi.
Hastane yetkilileri, öğrencilerde görülen belirtilerin gıda kaynaklı bir zehirlenme olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Numune ve değerlendirme sürecinin devam ettiği, kesin nedenin yapılacak analizlerle netleşeceği ifade edildi.
Sağlık Durumları İyi, İnceleme Başlatıldı
Hastanede tedavi altına alınan yaklaşık 20 öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Gözlem altında tutulan öğrencilerin bir kısmının tedavilerinin ardından taburcu edilmesi bekleniyor.
Olayla ilgili hem sağlık ekipleri hem de ilgili kurumlar tarafından inceleme başlatıldı. Gezi organizasyonunda sunulan yemekler ve tüketilen gıdalar da araştırma kapsamına alındı.
Yetkililer, benzer toplu organizasyonlarda gıda güvenliğine daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor.



