Olay, Sorgun Kaymakamlığı hizmet binasının bahçesinde meydana geldi. Sabah saatlerinde bahçede dolaşan bir yılan gören bina çalışanları, vakit kaybetmeden Sorgun Belediyesi ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, yaklaşık 1 metre boyundaki sürüngeni güvenli bir şekilde yakalamak için çalışma başlattı.

Zararsız olduğu belirlendi, doğaya bırakıldı

Belediye personelinin dikkatli müdahalesiyle kontrol altına alınan yılanın, yapılan ilk incelemede bölgede sıkça rastlanan ve zehirsiz bir tür olduğu tespit edildi. Herhangi bir canlıya saldırgan bir tutum sergilemediği gözlemlenen sürüngen, ekipler tarafından alınarak yerleşim yerinden uzakta, güvenli bir doğal yaşam alanına bırakıldı.


Img 1784740585303 0Oiwxn

Yetkililer, özellikle yaz aylarında bu tür olayların zaman zaman yaşanabileceğini, vatandaşların yılan gördüklerinde korkmadan ve zarar vermeden en yakın belediye ya da itfaiye birimine bilgi vermeleri gerektiğini hatırlattı.

Kaynak: İHA