Yozgat'ta faaliyet gösteren Ş.A.H boya dükkanının işletme sahibi Şems Abdülhakim Gürbüz, aynı zamanda İnşaat Teknolojisi 2. sınıf öğrencisi olarak dikkat çekiyor. Genç girişimci, iş yerinde hobi malzemeleri satışı yaparken bir yandan da kendi üretimini gerçekleştiriyor.

‘Taşı Toprağı Altın’ Dedi, Yozgat’a Döndü! (2)

Dokuz Eylül'den Yozgat'a Dönüş

Daha önce Dokuz Eylül Üniversitesi'nde İlahiyat bölümünü kazanan Gürbüz, eğitimini yarıda bırakarak memleketi Yozgat'a geri döndü. Bu kararını açıklayan Gürbüz "Yozgat'ın taşını toprağını daha çok sevdiğim için geri geldim. Taşın toprağı altın bu olsa gerek" ifadelerini kullandı.

‘Taşı Toprağı Altın’ Dedi, Yozgat’a Döndü! (3)

Hobi Malzemeleri ve Tablo Üretimi

İş yerinde hobi malzemeleri sattıklarını ve aynı zamanda üretim yaptıklarını belirten Gürbüz, "Böyle ufak tefek kendi çapımızda tablolar boyuyoruz" dedi. Genç esnaf, bu işi genellikle iş olmadığı zamanlarda hobi olarak yaptığını ifade etti.

Kullandığı malzemeler hakkında bilgi veren Gürbüz, duvar boyalarının yanı sıra Cadence markasının hobi malzemelerini ve Sedef boyalarını tercih ettiğini söyledi. "Daha çok bizim buradaki hedefimiz müşteriye kendimizi daha güzel gösterebilmek" diyen Gürbüz yaptığı işin kalitesine vurgu yaptı.

‘Taşı Toprağı Altın’ Dedi, Yozgat’a Döndü! (1)

Dükkan Düzenlemesi ve Satış Stratejisi

Dükkanını düzenlemenin en sevdiği şeylerden biri olduğunu belirten Gürbüz "Dükkan güzel olunca daha hoşuma gidiyor. İş çalışmak hoşuma gidiyor" şeklinde konuştu. Satış yapıp yapmadığı sorusuna ise olumlu yanıt veren genç esnaf, müşteri geri dönüşlerinin kullanılan malzemenin kalitesine göre değiştiğini ifade etti.

Muhabir: Sevgi Ay