Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik Merkezleri, ildeki gençlere yönelik ücretsiz kültür, sanat ve spor faaliyetlerini kesintisiz sürdürüyor. Özellikle resim atölyeleri, yoğun katılımla dikkat çekiyor.

Resim Atölyeleri Dört Grupla Hizmet Veriyor
Yozgat Gençlik Merkezi'nde yürütülen resim kursları, çocuklar ve gençler için kapsamlı bir eğitim programı sunuyor. Resim öğretmeni Şule Tunçyürekli, yaklaşık 4,5 yıldır merkezde görev yaptığını ve kursların yaz-kış devam ettiğini belirtti. Tunçyürekli, okullardan yapılan duyurularla yetenekli öğrencilerin davet edildiğini ve şu anda dört farklı grupla eğitim verdiklerini ifade etti.
Eğitimlerin temel çizim teknikleriyle başladığını anlatan Tunçyürekli, kara kalem çalışmalarının ardından sulu boya, pastel boya ve akrilik boya tekniklerine geçildiğini aktardı. Gençlerin ortaya koyduğu eserlerin belirli dönemlerde sergilendiği de öğrenildi.

“Atölyemiz Yaz-Kış Hiç Boş Kalmıyor”
Resim Öğretmeni Şule Tunçyürekli, atölyelere olan ilginin her geçen gün arttığını vurgulayarak, bu ilginin aileleri ve eğitmenleri memnun ettiğini söyledi.
Tunçyürekli “Çocuklarımızın ve gençlerimizin boş zamanlarını burada verimli şekilde değerlendirmelerini istiyoruz. Sanatla iç içe olan gençlerin özgüvenleri artıyor, kendilerini daha rahat ifade edebiliyorlar. Aynı zamanda kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını hedefliyoruz. Yozgat’ta katılım gerçekten çok güzel. Atölyemiz yaz-kış hiç boş kalmıyor” dedi.

Tüm Hizmetler Ücretsiz, Merkezler Gece Yarısına Kadar Açık
Yozgat Gençlik Hizmetleri Müdürü Ali Sapmaz, il genelinde faaliyet gösteren 6 gençlik merkezinin çalışmalarını koordine ettiklerini açıkladı. Sapmaz, gençlere sunulan tüm hizmetlerin ücretsiz olduğunu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı projelerinin Yozgat'taki gençlerle buluşturulduğunu ifade etti.
Kültür, sanat ve spor alanında çok sayıda faaliyetin aktif şekilde yürütüldüğünü belirten Sapmaz, resim atölyelerinin yanı sıra dil atölyeleri, ebru sınıfları, deney atölyeleri ve spor salonlarının da yoğun olarak kullanıldığını kaydetti. Gençlik merkezlerinin sabah 08.30'dan gece 00.00'a kadar açık olduğu bilgisini paylaştı.

“800 Gencimizi Çanakkale ile Buluşturmak İstiyoruz”
Gençlik merkezlerinin sadece atölye çalışmalarından ibaret olmadığını vurgulayan Müdür Ali Sapmaz, kamp ve gezi faaliyetlerine de önem verdiklerini söyledi. Sapmaz, "110. yılında 110 bin gençle Destan Çanakkale projesi kapsamında gençlerimizi Çanakkale’ye götürüyoruz. Geçen yıl Yozgat’tan 240 gencimiz bu projeye katıldı. Bu yıl hedefimiz 800 gencimizi Çanakkale ile buluşturmak" dedi.

Üniversite öğrencilerine yönelik projelerle öğrenci kulüplerinin desteklendiğini de ifade eden Sapmaz, bu çalışmalarla gençlerin kişisel gelişimlerine katkı sunmayı ve onları hayata daha donanımlı hazırlamayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.
