Sorgun Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci, Türk halk müziğinin zengin ezgilerini yaşatmak ve ilçe sakinlerini ortak bir kültür atmosferinde buluşturmak amacıyla belediye bünyesinde Türk Halk Müziği Korosu çalışmalarının başladığını açıkladı.
Koro Çalışmaları Alper Gezeravcı Kültür Merkezi’nde Gerçekleştirilecek
Sorgun Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci, korunun her salı akşamı saat 19.00’da Alper Gezeravcı Kültür Merkezi’nde düzenlenecek çalışmalarla faaliyet göstereceğini belirtti. Sorgun Belediye Başkanı Ekinci, hem müziğe ilgi duyan hem de geleneksel ezgileri yaşatmak isteyen tüm Sorgunluları etkinliğe davet etti.
Hemşehrilerimizi Aynı Gönül Sofrasında Buluşturmak İstiyoruz
Başkan Ekinci açıklamasında, Türk halk müziğinin kültürel hafızadaki yerini hatırlatan Başkan Ekinci, korunun bu mirası yaşatma ve gelecek nesillere aktarmada önemli bir adım olduğunu ifade etti. Ekinci, etkinliklerin yalnızca bir müzik çalışması değil, aynı zamanda hemşehrileri bir araya getiren bir buluşma noktası olacağını vurguladı.
Müzikseverlere Açık Davet
Belediye tarafından yürütülen koro çalışmaları, müzikle ilgilenen vatandaşlara yeni bir sosyal ve kültürel etkinlik imkânı sunuyor. Hem deneyimli müzikseverlerin hem de bu alana yeni ilgi duyanların katılabileceği etkinlik, ilçede kültürel faaliyetlerin çeşitlendirilmesi adına önem taşıyor. Sorgun Belediyesi, çalışmaların düzenli şekilde sürdürüleceğini ve katılım sağlamak isteyen tüm vatandaşların belirlenen gün ve saatte Alper Gezeravcı Kültür Merkezi’ne gelebileceğini bildirdi.
Koro çalışmalarına katılımın tamamen ücretsiz olduğunu duyuran Ekinci, “Türkülerimizde buluşmak dileğiyle” sözleriyle