Yozgat'ta, 10'dan fazla ilden gelen 120'yi aşkın airsoft tutkunu bir araya getiren etkinliği, Türkiye’nin farklı illerinden gelen sporcuların buluşma noktası oldu. Sorgun karayolu üzerindeki ormanlık alanda özel izinle düzenlenen organizasyonda, askeri kamuflaj giyen katılımcılar senaryo gereği takımlara ayrılarak mücadele etti.

Gerçekçi bir askeri simülasyon sporu olarak bilinen airsoft, replika silahlar ve boncuk mermilerle oynanırken, güvenlik ve disiplin kurallarının ön planda tutulduğu etkinlikte dikkat çeken anlar yaşandı. Organizasyona katılan sporcular hem rekabet etti hem de farklı şehirlerden gelen ekiplerle tanışma fırsatı buldu.
Programda bir konuşma yapan Yozgat İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, etkinliğe katılan tüm sporculara hitap ederek başarılar diledi.

"Anadolu'daki İlk Büyük Organizasyon"
Katılımcılar adına konuşan Sivas Takımı'ndan Burak Şahin, etkinliğin önemine dair açıklamalarda bulundu. Şahin, "Şu an 120’den fazla oyuncu toplandı. Bu Anadolu’da yapılan ilk büyük organizasyon. Daha önce batı illerde benzer organizasyonlar yapılıyordu" ifadelerini kullandı.

Şahin, "İç Anadolu takımlarında birlik beraberlik olmuyordu. Biz insanları burada bir airsoft etkinliğinden daha çok beraber vakit geçirmek ve tanışmak amaçlı topladık. Güzel bir senaryo hazırladık" dedi.

Organizasyonun sorunsuz ilerlediğini belirten Şahin, "Herkesin şu ana kadar kurallara riayet ettiğini görüyorum. Güzel, kültür seviyesi yüksek bir ekip. Problemsiz inşallah sağlıkla güzel bir etkinlik geçirmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.