Yaşanan olumsuz hava koşullarının ardından saha ekipleri duruma müdahale ederken, Bahadın Belediye Başkanı Sami Eroğlu selden etkilenen belde halkı için bir geçmiş olsun mesajı yayımladı.
"Can ve Ciddi Mal Kaybının Olmaması En Büyük Tesellimiz"
Açıklamasında yaşanan afetin boyutlarına ve alınan tedbirlere değinen Bahadın Belediye Başkanı Sami Eroğlu, olası bir facianın eşiğinden dönüldüğünü belirtti. Başkan Eroğlu, "Kasabamızda bugün meydana gelen ani sağanak yağış ve selden olumsuz etkilenen tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yaşanan afette can kaybının olmaması ve ciddi bir mal kaybı yaşanmaması en büyük tesellimizdir" dedi.
"İklim Rejimi Öngörülmesi Güç Bir Hale Geldi"
Meteorolojik tahminlerde böylesine yoğun bir yağışın öngörülmediğine dikkat çeken Eroğlu, iklim değişikliğinin getirdiği risklere vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı: "Meteorolojik verilere göre bugün için önemli bir yağış öngörülmemesine rağmen kısa sürede meydana gelen yoğun sağanak, iklim ve yağış rejiminin giderek daha değişken ve öngörülmesi güç bir hale geldiğini bir kez daha göstermiştir. Bu gelişmeler; altyapımızı güçlendirmenin, su taşkınlarına karşı önlemlerimizi artırmanın ve iklim değişikliğinin doğurabileceği risklere karşı hazırlıklı olmanın önemini açıkça ortaya koymaktadır. Doğal afetlere karşı daha güvenli, daha hazırlıklı ve daha dirençli bir Bahadın yaratmak için çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz. Tüm Bahadın’a bir kez daha geçmiş olsun."




