Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Yozgat Şube Başkanlığına Ebru Örmüş Akcan getirildi.
Bini aşkın marka, 15 bine yaklaşan satış noktası, 250 bini aşkın çalışan ve 200 milyar TL’lik ticaret hacmi ile yeme içme sektöründe faaliyet gösteren en etkili sivil toplum örgütü konumunda olan TÜRES, Yozgat’ta da teşkilatlanacak.
Genel başkanlığını Ramazan Bingöl’ün yaptığı TÜRES bir gelişim platformu olmasının yanı sıra çalışmalarıyla da sektör temsilcilerine ve paydaşlarına fayda üretiyor.
AKCAN ATANDI
Yozgat’ta son dönemlerde yaptığı yatırımlarla adından sıkça söz ettiren Ebru Örmüş Akcan, TÜRES çatısı altında kentin hem tanıtımını yapacak hem de kadın girişimcileri bir araya getirecek.
Ebruli Yozgat Yöresel Restoran, Midiliç Çömlek Peyniri ve Bozkırın Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanlığını yürüten Akcan, TÜRES’in sektörün gelişimi için bilgi paylaşımını ve yeni iş birliklerini teşvik eden bir ortam oluşturduğunu, yeme içme endüstrisinin geleceğine yönelik stratejik vizyonunu ortaya koyduğunu dile getirdi.
Türkiye genelinde 48 şubesi bulunan TÜRES’in Yozgat’a da önemli katkılar sağlayacağına değinen Akcan, Tüm Restoranlar Ve Turizmciler Derneği Yozgat Şube Başkanı olarak atanmanın onur ve mutluluğunu yaşadığını belirtti.

YOZGAT MUTFAĞI TANITILACAK
Yozgat için yoğun çaba içerisinde olacaklarını ifade eden Akcan, TÜRES’in, Türk Mutfak Dünyasına Ahilik penceresinden bakarak bu köklü kültürü tanıtmayı, yaşatmayı ve ileri ki nesillere taşımayı amaçladığını vurguladı.
Ebruli Yozgat Yöresel Restoran, Midiliç Çömlek Peyniri ve Bozkırın Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi olarak Yozgat’ın yöresel ve geleneksel mutfağını TÜRES vizyon ve misyonu ışığında temsil etmek , tanıtmak, Yozgat mutfağını yeni nesillere aktarmayı hedeflediklerini vurgulayan Akcan, “ Yozgat gastronomi alanında önemli potansiyeli bulunuyor. Bu potansiyeli kullanmak yurt içi ve yurt dışı alanda tanıtmak amacıyla çalışmalar yürüteceğiz. Ayrıca sektörün bir araya gelmesi, sorunların çözülmesi ve mevcut potansiyelin daha üst noktalara taşınması için TÜRES çatısı altında birlik olmayı önemsiyoruz” dedi.
TÜRES AVANTAJLI
Şube Başkanı Akcan, TÜRES’in yeme - içme sektörü pazarında dünya markalarının oluşturulması, dünya Gastronomi pazarından daha çok pay alınması ve ülkeye gelir kazandırılması konusunda birçok çalışma yürüttüğünü açıkladı. Türkiye genelinde, lokanta ve restoranlar başta olmak üzere gıda sektöründe markalaşmış birçok kuruluş TÜRES’in üyesi olduğunu belirten Akcan, TÜRES’in kurulduğu ilk günden itibaren sektöre hizmet etmeyi gaye edindiğini ve hedefine ulaşan birçok başarılı çalışmaya imza attığını sözlerine ekledi. Çetin MERMERTAŞ





