Akdağmadeni Kaymakamlığı makamında, ilçedeki asayiş ve trafik güvenliğine yönelik değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Kaymakam Cafer Kaymakçı başkanlık ederken, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Elvan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ümit Vanlı ve Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amiri Başkomiser Fatih Bayar katılım gösterdi.

“Denetim ve Bilgilendirme Çalışmaları Aralıksız Sürdürülecek”

Toplantıda, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, trafik kazalarının en aza indirilmesi ve trafik kurallarına uyulması konusunda denetim ve bilgilendirme çalışmalarının aralıksız sürdürüleceği belirtildi. İlçe trafik güvenliğinin artırılmasına yönelik alınacak tedbirler masaya yatırıldı.

Şehir İçi Trafik ve Okul Çevreleri Masaya Yatırıldı

Yapılan görüşmelerde, Akdağmadeni ilçe merkezinde yaşanan trafik yoğunluğu ve bu yoğunluğun neden olduğu sorunlar detaylı bir şekilde ele alındı. Özellikle okul çevrelerinde öğrencilerin güvenliğini tehdit edebilecek trafik riskleri üzerinde duruldu ve bu bölgelerde alınabilecek ek önlemler değerlendirildi.

Toplantının gündem maddeleri arasında, motosiklet kullanıcılarının kask kullanımına riayet etmesi ve bu konuda yapılacak denetimlerin sıklığı da yer aldı. Ayrıca, trafikte sıkça şikayet konusu olan hız ihlalleri, abartılı egzoz kullanımı ve yüksek sesle müzik dinlenilmesi gibi hususların önlenmesi için yapılacak çalışmalar görüşüldü.

Kaynak: Akdağmadeni Kaymakamlığı