Yozgat’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, şehir merkezinde düzenlenen tören ve etkinliklerle geniş katılımla kutlandı.

Sabah saatlerinde Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan programda İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından protokol üyeleri Valilik ziyaretine geçti.

Yozgat’ta 23 Nisan Rüzgarı Şehir Tek Yürek Oldu!

Programın devamında ise kutlamalar, öğrencilerin sahne aldığı gösterilerle Rıza Kayaalp Spor Salonu’nda sürdü.

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan makamında dikkat çeken anlar yaşandı. Fatma Temel Turhan Ortaokulu öğrencileri Sultan Zümra Şaşmaz ve Onur Görpeli temsili olarak makam koltuğuna oturdu. Öğrenci Görpeli’nin İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç’u telefonla arayarak okul çevrelerindeki güvenlik önlemleri için teşekkür etmesi, salonda tebessümle karşılandı.

Yozgat’ta 23 Nisan Rüzgarı Şehir Tek Yürek Oldu! (3)

Rıza Kayaalp Spor Salonu’nda 23 Nisan Coşkusu Zirveye Çıktı

Resmi törenin ardından kutlamalar, spor salonunda düzenlenen geniş katılımlı programla devam etti. Programa Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, il protokolü, eğitim yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Altınkaynak, 23 Nisan’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, milli egemenliğin önemine vurgu yaptı. Konuşmasında çocuklara seslenen İl Milli Eğitim Müdürü Altınkaynak, geleceğin onların omuzlarında yükseleceğini belirtti.

Yozgat’ta 23 Nisan Rüzgarı Şehir Tek Yürek Oldu! (4)

Öğrencilerin Performansları Büyük Beğeni Topladı

Program kapsamında farklı okullardan öğrenciler sahne aldı. Şiir dinletilerinde öğrenciler, milli duyguları yansıtan eserleri güçlü bir şekilde seslendirdi. Ahsen Bena Işıklı “Böyle Kal”, Kadir Alper Aydoğmuş “Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor” ve Muhammet Emir Şahin “Bu Bayrak” adlı şiirlerle izleyicilere duygulu anlar yaşattı.

Gösteri bölümünde ise renkli görüntüler ortaya çıktı. Öğrenciler, öğretmenlerinin rehberliğinde hazırladıkları koreografilerle sahneye çıktı. “Türkiyem”, “Dünya Çocukları”, “Parla” ve “Dalga Dalga Bayrağım” adlı gösteriler izleyicilerden uzun süre alkış aldı. Performanslar, hem görsel zenginliği hem de taşıdığı anlamla dikkat çekti.

Yozgat’ta 23 Nisan Rüzgarı Şehir Tek Yürek Oldu! (5)

Yarışmalarda Dereceye Giren Öğrenciler Ödüllerini Aldı

Programın sonunda düzenlenen ödül töreninde, 23 Nisan temalı resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler sahneye davet edildi. Başarılı öğrencilere ödülleri, Vali Mehmet Ali Özkan ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Yozgat’ta 23 Nisan Rüzgarı Şehir Tek Yürek Oldu! (6)

Ödül töreni, öğrencilerin mutluluğuna sahne olurken aileler ve öğretmenler de bu gurura ortak oldu. Program, günün anısına çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi. Yozgat’ta 23 Nisan, çocukların enerjisi ve katılımcıların yoğun ilgisiyle unutulmayacak bir gün olarak kayıtlara geçti.

Kaynak: Yozgat İl Eğitim Müdürlüğü