Yozgat'ın Sorgun ilçesinde, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında Yunus Emre İlk/Ortaokulu'nda bir etkinlik düzenlendi. Sorgun Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, beraberindeki heyetle birlikte fuarı ziyaret ederek öğrencilerin hazırladığı projeleri inceledi.

Fuara, Kaymakam Canpolat'ın yanı sıra Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Öcal, şube müdürleri ve okul müdürleri de katılım sağladı. Ziyaretçiler, öğrencilerin bilimsel çalışmalarını yakından görme fırsatı buldu.

Yozgat’ta Bilim Ve Eğitim Buluşması (2)

Öğrencilerden Bilimsel Projeler

Kaymakam Canpolat, fuar alanında kurulan proje stantlarını tek tek gezdi. Öğrenciler, hazırladıkları projeleri Kaymakam Canpolat'a anlatarak çalışmalarının detaylarını paylaştı.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, Kaymakam Canpolat öğrencilerin bilimsel düşünme ve üretme becerilerini takdir etti. TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, farklı alanlardan birçok proje sergilendi.

Yozgat’ta Bilim Ve Eğitim Buluşması (4)

Projeler Ziyaretçilerden Tam Not Aldı

Ziyaretçiler tarafından ilgiyle incelenen projeler, öğrencilere emek verdikleri çalışmalarını tanıtma imkanı sundu. Etkinlik, öğrencilerin bilimsel deneyimlerini paylaşmaları açısından önemli bir platform oluşturdu.

Fuarda sergilenen projeler, hem öğrencilerin yaratıcılığını hem de bilimsel merakını gözler önüne serdi. Katılımcılar, öğrencilerin hazırladığı çalışmaları dikkatle inceledi.

Yozgat’ta Bilim Ve Eğitim Buluşması (5)

Okul Bahçesinde İnceleme

Kaymakam Canpolat fuar ziyaretinin ardından Yunus Emre İlk-Ortaokulu bahçesinde de incelemelerde bulundu. Okul bahçesinde yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Kaymakam Canpolat öğrencilerin daha güvenli ve düzenli bir eğitim ortamında öğrenim görmelerinin önemine dikkat çekti.

İncelemeler sırasında okulun fiziki durumu ve çevre düzenlemesine ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Okul müdürü ihtiyaçları ve yapılması gereken iyileştirmeler konusunda Kaymakam Canpolat'a bilgi verdi.

Kaynak: Sorgun Kaymakamlığı