Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde, İlçe Müftülüğü ve Diyanet Gençlik bünyesindeki Engelli Koordinatörlüğü, saha çalışmaları kapsamında Dayılı Köyü'nde engelli vatandaşları ziyaret etti. Ziyaretlerde, geçirdiği trafik kazası sonucu engelli olan Osman Bektaş ve köyde ikamet eden diğer engelli vatandaşlar evlerinde ziyaret edildi.

Yozgat'ta Müftülük Gönül Köprüleri Kurmaya Devam Ediyor (2)

Gönül Köprüleri Kurmaya Devam Ediyoruz

Akdağmadeni İlçe Müftülüğü ve Diyanet Gençlik, ziyaretlerin temel amacının engelli bireylerin yanında olduklarını hissettirmek ve onlarla samimi bir bağ kurmak olduğunu belirtti. Yapılan açıklamada, 'Paylaştığımız bir demlik çay ve samimi sohbetle gönüllere dokunmaya, yanlarında olduğumuzu hissettirmeye gayret ettik' ifadelerine yer verildi.

Yozgat'ta Müftülük Gönül Köprüleri Kurmaya Devam Ediyor (4)

Engeller Bedende Değil, Empati Yoksunu Yüreklerde

Müftülük, engellilik konusunda farkındalık yaratmak amacıyla yürütülen çalışmaların gerekliliğine dikkat çekti.

Açıklamada, 'Engellerin bedende değil, empati yoksunu yüreklerde olduğunu biliyoruz' denilerek, toplumun her kesiminin bu bilinçle hareket etmesi gerektiği ifade edildi.

Müftülük görevlileri 'Bizleri güler yüzle ağırlayan Dayılı Köyü sakinlerine teşekkür ederiz' açıklaması ile kendilerini güler yüzle ağırlayan Dayılı Köyü sakinlerine teşekkür edildi.

Yozgat'ta Müftülük Gönül Köprüleri Kurmaya Devam Ediyor (3)

Diyanet Gençlik ve Engelli Koordinatörlüğü Projesi

Akdağmadeni İlçe Müftülüğü ve Diyanet Gençlik, ilçe genelinde benzer saha çalışmalarını sürdürüyor. Müftülük, bu ziyaretlerin devam edeceğini 'Gönül Köprüleri Kurmaya Devam Ediyoruz' ifadeleri ile belirtti.

Kaynak: Akdağmadeni İlçe Müftülüğü ve Diyanet Gençlik