Baharın kendini yavaş yavaş hissettirmesiyle birlikte Yozgat’ta köy pazarları da hareketlendi. Özellikle Yozgat Merkez’de kurulan pazarda, civciv satıcıları tezgâhlarını açarak vatandaşlarla buluştu. Minik tavuk civcivleri başta çocuklar olmak üzere her yaştan vatandaşın ilgisini çekerken, kümes hayvanı yetiştiricileri de yeni sezon hazırlıklarını hızlandırdı. Baharın simgesi haline gelen bu hareketlilik hem üreticiler hem de alıcılar için ayrı bir canlılık oluşturdu. Satışa sunulan civcivlerin fiyatları ve çeşitliliği ise pazardaki ilgiyi her geçen gün daha da artırıyor.
Yozgat Merkezde Bahar Hareketliliği
Yozgat Merkez’de kurulan köy pazarında bahar aylarının gelmesiyle birlikte civciv satışları yeniden başladı. Tavuk, hindi, kaz ve ördek gibi farklı türlerde satışa sunulan civcivler, özellikle kırsal kesimde yaşayan vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Sabah saatlerinden itibaren pazara gelen vatandaşlar, hem fiyatları inceliyor hem de en sağlıklı civcivleri seçmeye çalışıyor. Satıcılar ise baharın gelişiyle birlikte talebin belirgin şekilde arttığını ifade ediyor. Çocukların da büyük ilgi gösterdiği minik civcivler, pazarda renkli görüntüler oluşturuyor. Yozgat Merkez’deki bu hareketlilik, aynı zamanda küçük ölçekli hayvancılığın canlılığını da ortaya koyuyor.
Civciv Fiyatları ve Satış Detayları
Pazarda satışa sunulan civcivlerin fiyatları türüne göre değişiklik gösteriyor. Tavuk civcivleri genellikle 25 ila 40 TL arasında alıcı bulurken, hindi, kaz ve ördek civcivlerinde fiyatlar türüne göre farklılık gösterebiliyor. Satıcılar, bazı satışlarda alıcılara bir torba yem de hediye ederek vatandaşların ilgisini çekmeye çalışıyor. Geçen yıla göre fiyatlarda bir miktar artış yaşandığını belirten satıcılar, buna rağmen talebin devam ettiğini söylüyor. Özellikle bahar döneminde artan üretim isteği, pazardaki hareketliliği destekliyor. Yozgat Merkez’deki köy pazarında bu sezon da civciv satışlarının yoğun şekilde devam etmesi bekleniyor.
Bahar Aylarında Kümes Hayvancılığına İlgi Artıyor
Bahar mevsimiyle birlikte sadece Yozgat Merkez’de değil, çevre köy ve ilçelerde de kümes hayvanı yetiştiriciliğine olan ilgi artmış durumda. Vatandaşlar hem kendi ihtiyaçlarını karşılamak hem de küçük ölçekli üretim yapmak için civciv alımına yöneliyor. Satıcılar, özellikle ilkbahar döneminin üretim açısından en verimli zaman olduğunu belirtiyor. Bu dönemde alınan civcivlerin yaz aylarına doğru büyüyerek verim sağlaması, talebi daha da artırıyor. Yozgat’ta geleneksel üretim alışkanlıklarının devam etmesi, köy pazarlarını da canlı tutuyor. Civciv satışlarının önümüzdeki haftalarda da aynı yoğunlukta sürmesi bekleniyor.



