Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yerköy ilçesine bağlı Kömüşören köyünde çıkan yangında 1.500 dekar alanın zarar gördüğünü açıkladı. Yangının balya yapan traktörden çıktığı değerlendiriliyor.

Yozgat'ta Tarım Arazisinde Yangın Çıktı (1)Vali Özkan'dan Yangın Bölgesinde İnceleme

Vali Özkan, yangının çıkış nedeni ve boyutlarına ilişkin yaptığı açıklamada, yangının balya yapan bir traktörden çıktığının değerlendirildiğini belirtti. Yangında traktörün tamamen yanarak kullanılamaz hale geldiği ifade edildi.

Yozgat'ta Tarım Arazisinde Yangın Çıktı (3)-1Ekipler Seferber Oldu

1.500 dekar alanın hasar gördüğünü belirten Vali Özkan, "150 dekar ekili alan, 1.350 dekar ise anız olmak üzere toplamda 1.500 dekar alanda yangından dolayı hasar oluşmuş durumda. Yangının balya yapan traktörden çıktığı düşünülüyor ve traktörde tamamen yanarak kullanılamaz hale gelmiş. Ekiplerimiz şu anda hasar tespiti yapıyor. Yangının sahada büyüyüp diğer ekili alanlara sıçramasını engelleyen itfaiye, emniyet TOMA, İl Özel İdaresi, AFAD, Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerimiz ve sivil vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tüm çiftçilerimize geçmiş olsun, Allah tüm afatlardan ülkemizi ve milletimizi esirgesin." dedi.

Yozgat'ta Tarım Arazisinde Yangın ÇıktıAnız Yakmayın

Vali Özkan, yangınla ilgili incelemelerinin ardından çiftçilere önemli bir uyarıda bulundu. Anız yakmanın yangın riskini artırdığına dikkat çeken Vali Özkan, çiftçileri bu konuda duyarlı olmaya davet etti. Yetkililer, yangının çıkış nedenine ilişkin soruşturmanın devam ettiğini ve hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Kaynak: Yozgat Valiliği