2004'ten bu yana Yozgat'ta faaliyetini sürdüren fabrika, yükselen enerji faturalarına karşı 2021'de somut bir adım attı. Fabrika çatısına 8 bin 500 metrekarelik güneş paneli kuruldu. Yıllık 3 milyon 600 bin kilovatsaatlik tüketimin yüzde 85'i artık oradan geliyor. Kalan pay ise şebekeye bırakıldı.

Yağmur Depoda Bekliyor, Üretimde İş Görüyor
Su meselesinde de benzer bir yol izlendi. 500 tonluk yağmur suyu deposu kuruldu; biriken su arıtılıyor, çorapların yıkama sürecinde yeniden kullanılıyor. Basit ama etkili bir döngü.
Fabrika Müdürü Eyüp Çam rakamları paylaştı. Geçen yıl üretimde kullanılan 13 bin tonluk suyun 1313 tonu yağmurdan geldi. Bu yıl yağışlar fazlaydı; Mayıs ayı itibarıyla bu rakam çoktan 1300 tonu geçti. Yıl daha bitmedi.
Çam, sistemin bir başka avantajına da dikkat çekti. "Yağmur suyunun pH değerleri çok iyi. Bu da bize ayrıca katkı sağlıyor" dedi.

250 Çalışan, Yüzde 80'i Kadın
Fabrikada 250 kişi çalışıyor. Dörtte üçü kadın. 21 bin metrekarelik alanda, 14 bin metrekare kapalı alanda üretim sürüyor. Yeşil fabrika sertifikası da var; o sertifika boşuna verilmemiş.
Avrupa Pazarında Yozgat İmzası
Üretimin yüzde 85'i Avrupa'ya ihraç ediliyor. Fabrika Müdürü Çam, büyüme hedeflerini de açıkça ortaya koydu. "Üretim kapasitemizi iki katına çıkarmak istiyoruz. Çalışan sayımızı da 500-550 kişiye ulaştırmayı hedefliyoruz" dedi. Yozgat'taki yatırım durmayacak.




